Nurettin Demir, Cezaevindeki Taciz Skandalını Yalanladı

CHP'li vekil Nurettin Demir, İzmir Şakran Cezaevi'ndeki cinsel istismar iddialarına yönelik, 'İddialar asılsız ve tamamen kurgudan ibaret' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Nurettin Demir, Cezaevindeki Taciz Skandalını Yalanladı

Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Şakran Cezaevindeki cinsel istismar iddialarına yönelik, 'İddialar uydurma ve tam olarak kurgudan ibaret' dedi.

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Şakran Cezaevi şekilde isimlendirilen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuk mahkumların birbirlerine yönelik cinsel istismarda olduğu iddiası üzerine, CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir'e gitti. Cezaevi Müdürü Halis Orhan ile takribî 1.5 saat görüşme gerçekleştiren Demir, görüşme sonunda ise Aliağa Ceza İnfaz Kurumu'nun önünde bir matbuat açıklaması yaptı.

'İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ'

Nurettin Demir, yaptığı açıklamada, iddiaların uydurma ve tam olarak kurgudan ibaret olduğunu belirtti. Demir, 'Aliağa CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile cezaevini gezdik. Çocuk ve Gençlik ıslah evini gezdik 36 koğuştan 22'si dolu ve 10'ar çocuk kalıyor. Burada muhtelif suçlardan 10 ayrı çocukla konuştuk. Çocuklar bize milli matbuatta yer alan haberlerden ötürü aşırı üzgün olduklarını ve iddiaların aileler sebebi ile gerçek olduğuna inanabilecekleri bakımından endişelendiklerini söylediler. Burada çalışanlarla da görüştük. Onlar da bize misal bir hapishane oluşturmak için çaba sarf ettiklerini lakin bu iddialardan ötürü üzüldüklerini anlatım ettiler' dedi.

'MÜDÜR BANA SENARYO YARATILDIĞINI SÖYLEDİ'

Gazetecilerden gelen 'belgenin gerçek olup olmadığı' sorusuna da cevap sağlayan CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Cezaevi Müdürü Halis Orhan bana, kendisi sebebi ile imzalan belgede yer alan iddiaların, böyle bir hadise yaşanması mecburiyetinde psikologlar sebebi ile neler yapılacağını görmek için yazdığını ve tam olarak mizanseni yaratıldığını söyledi. Bu çeşit vakaları meclis gündeminde dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ve bunun bunun gibi durumların peşini bırakmayacağız.'


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar