Numan Kurtulmuş'tan başkan Yılmaz'a tebrik ziyareti

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 30 Mart seçimine ilişkin teşekkür ziyareti yapmak üzere Samsun'a geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Kurtulmuş,...

Google Haberlere Abone ol
Numan Kurtulmuş'tan başkan Yılmaz'a tebrik ziyareti

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 30 Mart seçimine ilişkin teşekkür ziyareti yapmak üzere Samsun'a geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Kurtulmuş, seçimde gösterdiği başarıdan dolayı Başkan Yılmaz'ı tebrik etti. Başkan Yılmaz ise belediye hizmetleri ve 2019 yılı hedeflerine ilişkin Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'a bilgi verdi.

Kurtulmuş, beraberindekilerle Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, seçim kampanyası döneminde ekip çalışması ruhuyla büyük çaba sarf ettiklerini ve önemli bir başarı öyküsü yazdıklarını ifade ederek, seçim sonrasında da vatandaşlara verilen hizmetleri aynı tempoyla sürdürdüklerini anlattı. Köylerdeki sorunların çözülmesi konusunda çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, köylerde çözülmesi en acil sorunun su olduğunun altını çizdi. Köylerin su sorununa ilişkin SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel ile data verisi hazırlamaya başladıklarını anlatan Başkan Yılmaz, operasyonel su sorununu eylem planı içerisinde en kısa zamanda çözebilmek için yoğun çalışma temposuna girdiklerini vurguladı.

"ÖNEMLİ PROJELERİMİZİ BİTİRDİK"

Samsun'da alt yapıya ilişkin önemli projelerin büyük oranda bittiğine de değinen Başkan Yılmaz, "Bir şehir içinde olmazsa olmaz özellikteki katı atık yönetimi, ulaşım ve turizm alt yapısı gibi projeler büyük oranda toparlandı. Artık şehir üst yapıya ilişkin sürecin içine girdi. Müzeler, sağlık tesisleri, spor tesisleri, oteller, rekreasyon alanları, turizm potansiyelini yükselten aktiviteler, yeni katılan ilçelerdeki doğal güzelliklerin turizm öğesi haline getirilmesine dönük aktiviteler, ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasına dönük gümrük hizmetleriyle ilgili yapılabilecek işler ile Lojistik OSB'nin biran önce tamamlanarak ihracatın önümdeki engellerin kaldırılmasına yönelik aktiviteleri üst yapı faaliyetleri olarak görüyoruz.” dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Kentsel dönüşümü de çok önemsediklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Eskiden kalmış kent dokularını iyileştirmeye yönelik bir projeksiyonumuz, yeni dönemde önemli işlerimizden birisi olacak. Ama bu konu biraz ihtisas gerektiriyor. Kentsel dönüşüm halkımızın da çok sıcak bakmadığı bir konu. Halkımızın da mağdur olmaması için biraz TOKİ ile birlikte yürütmemiz vatandaş üzerinde de farklı bir güven oluşturuyor diye düşünüyoruz. Bunun dışında büyük bir sorunumuz yok. Spor alt yapımız gelişiyor. 2017'de İşitme Engelliler Olimpiyatı'na ev sahipliği yapacağız. Bu süreçte spor alt yapısı eksikliklerini gidermiş bir kent olacağız. Spor da turizmin bir parçasıdır. Bunu önemsiyoruz. Bunun dışında kuzey şehirlerimizle ilişki kurmaya gayret ediyoruz. Sağlık hizmetleri vererek bu potansiyeli şehrimize çekebiliriz düşüncesiyle çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"ANKARA'DAN GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

AK Parti Ekonomi İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Samsun'da önemli bir seçim zaferi kazanıldığına değindi. 30 Mart Seçimleri'nde Samsun'un ortaya koyduğu irade ile örnek gösterilecek şehirlerden biri olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Herkesi tebrik ediyorum. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte tecrübeli bir belediye başkanımız olarak Samsun'u daha güzel bir yere getireceksiniz. Biz de Ankara'dan gerekli desteği vererek, projelerinizin tamamlanmasına yardımcısı olacağız." sözünü verdi.

Türkiye'de son 50 yılın en önemli değişiminin göç olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Göç sadece kırsal ve kentsel nüfusun yapısını değiştirmekle kalmamış, siyaset kültürü gibi bir çok unsuru da değiştirmiştir. Türkiye, bu göçün getirdiği etkilerle mücadele etmek zorunda olan bir ülkedir. Bu konuda önemli mesafeler almamıza rağmen yapılacak çok işimiz var. Nüfusun yüzde 75'i şehirlerde yüzde 25'i köylerde yaşayan bir duruma geldik. Şehirlerde yaşayan nüfusun çok büyük bölümü de 30 tane büyük şehirde yaşıyor. Samsun da bunlardan birisi ve maddi kültürel anlamda göç baskısı altında. Bunun en önemli ihtiyaç örneği de konut edinmedir. Büyükşehirlerimizin en önemli çalışması da kentsel dönüşüm olacak. Bu soruna odaklanmamız lazım. Yeni şehirlerin ruhunu çok geciktirmeden oluşturmamız lazım. Buradaki zengin kültürü dünya'da tanıtmamız lazım. Allah kolaylık versin. Biz de gereken desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a tablo hediye etti. Büyükşehir Belediyesi şeref defterini de imzalayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, belediyeden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar