NSU davasında yeni akredite sorunu

Almanya'da 2000 yılından itibaren göçmen kökenli esnaflara yönelik işlenen Neonazi cinayetleri davasının görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) yeni bir basın akredite skandalı patlak verdi.

Google Haberlere Abone ol
NSU davasında yeni akredite sorunu

Almanya'da 2000 yılından itibaren göçmen kökenli esnaflara yönelik işlenen Neonazi cinayetleri davasının görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) yeni bir basın akredite skandalı patlak verdi. Davayı takip etmek isteyen medya kuruluşları yeni bir akredite engeli ile karşılaştı.

Alman medyasında yer alan haberlere göre OLG, bazı medya kuruluşlarının basın mensuplarını davaya akredite olmadıkları için duruşmaya gazeteci olarak almıyor. Duruşmaya katılması için toplam 50 basın kuruluşunu akredite eden mahkeme, bu kurumlara sarı akredite kartı verdi.

Akredite olan gazetecilere de beyaz bir kart veren mahkeme yönetimi, yer sıkıntısından dolayı ancak her iki kartı yanında olan gazetecileri salona alıyor. Kartlardan biri eksik olursa, basın mensubu salona giremiyor. Konu hakkında basın bildirisi yayınlayan Bavyera Yeşil Partili Sepp Dürr, Bavyera Adalet Bakanı Wienfried Bausback'ı eleştirdi ve mahkemenin hatasından vazgeçerek akredite olan yayın kuruluşlarının gazetecilerinin salona alınmasını istedi. CİHAN

Yorumlar