Noter, işçi alımında hile yapılmadığını ispat için çocukları üzerine yemin etti

Afyonkarahisar’da Orman İşletme Müdürlüğü'ne alınacak 40 kişilik mevsimlik işçi kadrosuna yaklaşık 3 bin 340 kişi başvurdu. Başvuru sayısının çok olmasından dolayı asil ve yedek üyeler noter huzurunda çekilen kura sonucunda belirlendi....

Google Haberlere Abone ol
Noter, işçi alımında hile yapılmadığını ispat için çocukları üzerine yemin etti

Afyonkarahisar’da Orman İşletme Müdürlüğü'ne alınacak 40 kişilik mevsimlik işçi kadrosuna yaklaşık 3 bin 340 kişi başvurdu. Başvuru sayısının çok olmasından dolayı asil ve yedek üyeler noter huzurunda çekilen kura sonucunda belirlendi. Yapılacak olan mülakat sonrasında kazananlar 6 aylığına bin 500 liradan işe başlayacak.

NOTER HELALLİK İSTEDİ

Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinden gerçekleşen kura çekimini Afyonkarahisar 6’ncı Noteri Adem Albayrak yaptı. Kura çekim yerine bazı işçi adayları aileleri ve çocukları ile gelirken, işçilerin noter nazarında yapılan kura çekimi sırasında heyecanlarını gizleyemedikleri gözlendi. Umutla kendi isimlerinin okunmasını bekleyen işçilere kura çekimi öncesinden seslenen Albayrak, yaptıkları işte insan oldukları için hata olabileceğini ancak kesinlikle hile olmayacağını söyledi. İşçilerin huzurunda kura çekimi esnasında hile olmayacağına dair 2 çocuğu, namusu ve şerefi üzerine yemin eden Albayrak, “Bugün 5 ay 29 gün çalışacak arkadaşlarımızın çekilişini yapacağız. Ben noter olarak bu kadar kalabalık kişiden çok az kişiyi seçeceğim için biraz sıkıntılıyım ama size şans dilemekten başka elimden bir şey gelmez. Şansınız bol olsun. Hata olabilir ama hile olmaz. Şimdiden hakkınızı helal edin.” dedi.

Kurada ismi okunan Halil Keskin, mutlu olduğunu ancak mülakatı geçmesi gerektiğini söyledi. Keskin, "Kurada ilk benim ismim çıktı. İşim yoktu, 6 ay burada çalışmak istiyorum. Bu işten sonra da daha güzel bir işim olsun istiyorum." dedi.

ÖNCE KURA, SONRA MÜLAKAT

Afyonkarahisar İl Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu da, kura çekiminin şeffaf bir şekilde yapıldığını söyledi. Kalyoncu, 28 Orman İşletme, 12 de Fidanlık Müdürlüğü için sayıları bildirdiklerini belirterek, “Bu listelerin hepsini şeffaf bir biçimde, noter huzurunda tespit ediyoruz. 120 asil, 120 yedek olmak üzere tespit ediliyor. Bu personel daha sonra mülakata girecek. Bin 500 liranın üzerinde bir ücret alacaklar. Personelimizi 6 ay istihdam edebiliyoruz." dedi.

Kura ile işe alınacak 40 işçinin de yangın önleme, aşçı, su tesisatçısı, elektrik tesisatçısı, greyder, dozer ekskavatör operatörlüğü işlerinde görevlendirilecekler.

CİHAN

Yorumlar