NNY Üniversitesi depreme dayanıklı bina tasarımında birinci oldu

Türkiye’de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na iki takım ile katılan Nuh Naci Yazgan (NNY) Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, vakıf üniversiteleri...

Google Haberlere Abone ol
NNY Üniversitesi depreme dayanıklı bina tasarımında birinci oldu

Türkiye’de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na iki takım ile katılan Nuh Naci Yazgan (NNY) Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, vakıf üniversiteleri arasında birinci, katılan 39 takım arasında beşinci oldu.

DASK, inşaat mühendisliği öğrencilerinde depreme karşı dayanıklı yapı bilincini geliştirmek için düzenlediği üniversiteler arası 'Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. ABD’de Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü (EERI) tarafından 2003’den beri düzenlenen ve bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen yarışmaya üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinden 39 takım kendilerinin tasarladığı bina modelleriyle katıldı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın 4 gün süren finali bina modellerinin teknik değerlendirmesi ve takımların proje sunumlarıyla başladı. Final etkinliğinin üçüncü gününde ise bina modellerinin sarsma masası üzerindeki depreme dayanıklılık performansı ölçüldü. Binaların nihai performansları, depreme dayanıklılıklarının yanı sıra yapısal tasarım, mimari, yıllık gelir, maliyet ve deprem performans tahmini açısından da değerlendirildiği yarışmada Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü vakıf üniversiteleri arasında birinci, katılan 39 takım arasında beşinci olarak ilk kez katıldığı yarışmada büyük başarı elde etti.

NNY Üniversitesi Rektörlüğü, yaptığı açıklamada, “İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak genç inşaat mühendisi adaylarımızı araştırma ve proje temelli eğitim anlayışımız ile bir ekibin üyesi olarak çalışma becerilerini geliştirici özelliği olan eğitici ve öğretici yarışmalara katılmalarını teşvik ederek daha iyi yetişmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar