Nilüfer Eğitim Kurumları, milli şairi unutmadı

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları, ölümünün 77. yıldönümünde Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u düzenlediği programla andı.

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer Eğitim Kurumları, milli şairi unutmadı

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları, ölümünün 77. yıldönümünde Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u düzenlediği programla andı.

Büyük bir mücadele ile kazanılan İstiklal Savaşı'nı, mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, Nilüfer Eğitim Kurumları Rafet Kahraman Liseleri 9’uncu sınıf öğrencilerinin düzenlediği programda anıldı. Mehmet Akif’in 'Sahafat' adlı eserindeki 5 şiirinin ve İstiklal Marşı’nın yazılışının sunulduğu programda her sınıf, şiirin konusuna göre düzenlendi. Mehmet Akif’in Bülbül, Hazin Bir Mevlid Gecesi, Zulmü Alkışlayamam, Çanakkale Şehitleri’ne ve Bir Gece şiirlerini sınıflarında canlandıran öğrenciler katılımcıların o atmosferi soluması için hiçbir detayı atlamadı.

Özellikle İstiklal Marşı’nın yazılışı sırasında yaşanılanların canlandırıldığı sunum katılımcıların beğenisini topladı. Düzenledikleri program ile öğrencilerin Mehmet Akif’i anlamalarını sağlamak istediklerini söyleyen Edebiyat Öğretmeni Aslıhan Zeynep Gümüşsoy, "Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak için öncelikle şiirlerini ve yazıldığı dönemin şartlarını bilmek gerekir. Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin madden ve manen yıkıldığı anlarda, onların yeniden canlanması için kültür ve edebiyat gücünü harcamış, bu yola da kendisini adamış ve hiçbir zaman umutsuzluğa düşmemiş bir kahramandır." dedi.

Mehmet Akif Ersoy gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır diyen Gümüşsoy, "Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelenin mimarlarından olan tarihimizin en değerli şairi Mehmet Akif Ersoy’u 77. ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi. CİHAN

Yorumlar