Nilüfer Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatları'nda 4 bin öğrenci ter döktü

Heyecanla beklenen Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları’nın gerçekleştirdiği Matematik Olimpiyatları’nın (BUNİMO) bu yıl rekor katılımla 8’incisi gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatları'nda 4 bin öğrenci ter döktü

Heyecanla beklenen Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları’nın gerçekleştirdiği Matematik Olimpiyatları’nın (BUNİMO) bu yıl rekor katılımla 8’incisi gerçekleştirildi.

Sınav, Özel Nilüfer İlkbahar Koleji, Nilüfer Bademli Koleji, Nilüfer Rafet Kahraman Liseleri, Nilüfer Liseleri, Nilüfer Safvet Koleji, Nilüfer İrem Koleji, ve Özel Hacı Kemal Liseleri olmak üzere toplam 8 merkezde gerçekleştirildi. Öğrencilerin bireysel olarak katıldığı sınava farklı okullardan 4 bine öğrenci katıldı.

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, bu yıl sekizincisini düzlenen Matematik Olimpiyatı'na yoğun ilgi yaşandığını belirterek, “Amacımız Mili Eğitimin genel amaçları doğrultusunda 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin matematiğe olan ilgisini sağlamak. Öğrencilere özgüven bilinci aşılamak, kendi seviyelerini görmesini sağlamak. Ayrıca okullarını temsil etme duygusunu vermek ve ödüllerle bunu pekiştirmek” dedi.

Her yıl düzenli olarak BUNİMO’yu gerçekleştirdiklerini ifade eden Dilitatlı, kurum olarak sahip oldukları sosyal sorumluluk bilincinin gereğini yerine getirdiklerini ifade etti.

Nilüfer olarak Bursa’da 30 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduklarını ifade eden Dilitatlı, eğitime yapılan yatırımın sağlıklı bir geleceğin oluşmasındaki en önemli unsur olduğunu vurguladı.

SINAVDA 40 SORU SORULDU

Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen BUNİMO sınavı 40 soru ve 100 dakikadan kolay, zor ve çok zor olmak üzere 3 bölümden oluştu. Sınav 2 seansta yapılırken; birinci seansa 6. ve 7. sınıflar katılırken, ikinci seansta ise 5. sınıflar yarıştı. Sınav sonuçları 27 Mart’ta açıklanacak.

Sınav sonucu kayıtta başvuru sırasında belirtilen cep numarasına SMS olarak gönderilecek. Sınav sonuçları ayrıca aynı gün saat 14.00’den sonra www.nilufer.com adresinden öğrenilebilecek.

Sınavda başarılı olan öğrencilere öğretmenlere okullara olmak üzere üç kategoride ödül verilecek. Birinci öğrenciye netbook ve madalya, ikinci öğrenciye Cumhuriyet Altını ve madalya, üçüncü öğrenciye çeyrek altın ve madalya. Birinci öğretmene netbook, ikinci öğretmene Cumhuriyet Altını, üçüncü öğretmene çeyrek altın. Dereceye giren okullara ise lazer yazıcı hediye edilecek. Ödül töreni 2 Nisan Çarşamba günü Nilüfer Eğitim Kurumları Bademli Kampusu’nda saat 18.00’da gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar