Nilüfer Derneği eğitimin önemine dikkat çekti

Nilüfer Eğitim Yardımlaşma Derneği, 'Eğitime neden ihtiyaç duyarız' konulu program düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer Derneği eğitimin önemine dikkat çekti

Nilüfer Eğitim Yardımlaşma Derneği, 'Eğitime neden ihtiyaç duyarız' konulu program düzenledi. Eğitim kalitesi ve Dershanelerin kapanması konusunun konuşulduğu programa öğrenci veli ve anneleri yoğun ilgi gösterdi.

Batman Yeni Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonunun da düzenlenen program öncesi Okuma Yazma ve Çevrecilik Derneği'nin (OYÇED) faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. Slayt gösteriminin ardından programa konuşmacı olarak katılan Fem Dershanesi Müdürü, Harun Yokuş, 'Eğitimde dershanelerin yeri' konulu konuşmasında dershanelerin öğrencilere sağladığı katkı ve eğitimde sağladığı fırsat eşitliğine vurgu yaptı.

'Eğitime neden ihtiyaç duyarız' sorusunu açıklamak üzere kürsüye çıkan öğrenci annesi Şükran Karateke de eğitimin insan hayatındaki önemine dikkat çekti.

Etüt merkezinde eğitim görüp üniversiteye yerleşen Zeliha Arı ise etüt merkezlerinin kendi hayatındaki yeri ve önemini anlattı.

2003 yılından beri Batmanlı fedakar bayanlarla faaliyet yürüttüklerini belirten Dernek Başkanı Sevin Seylan Demir de öncelikle eğitim üzerine faaliyet yürüttüklerini söyledi. Eğitime büyük önem verdikleri için dershanelerin kapanmasının gündemde olduğu bu dönemde 'Eğitime neden ihtiyaç duyarız' konulu program düzenlediklerini belirten Demir, yıl boyunca kardeş aile projesi ve yardımlaşma ile kardeşlik köprüleri programları kapsamında da dar gelirli aile ve öğrencilere, gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar