Nil Koleji, yabancı öğretmenlerin katılımıyla kış okulu açtı

Diyarbakır’a Özel Nil Koleji, öğrencilerin İngilizceyi pratik olarak öğrenmesi için sömestr tatilini fırsata dönüştürdü.

Google Haberlere Abone ol
Nil Koleji, yabancı öğretmenlerin katılımıyla kış okulu açtı

Diyarbakır’a Özel Nil Koleji, öğrencilerin İngilizceyi pratik olarak öğrenmesi için sömestr tatilini fırsata dönüştürdü. Nil English Academy işbirliği ile organize edilen kış okulunda, anadili İngilizce olan 6 yabancı öğretmen, öğrencilere hem teorik hem pratik ders verdi. Öğrenciler bu sayede rahat bir şekilde İngilizce öğrenme fırsatı yakaladı.

Öğrencilerin, İngilizce'yi sadece akademik bir ders olarak değil, uygulamalı bir beceri olarak görmelerine katkı sağlamak ve pratik konusunda cesaretlendirmek amacı ile düzenlenen program büyük ilgi gördü. Diyarbakır´a gelerek öğrencilerle buluşan Nil English Academy öğretmenleri, öğrencilerin İngilizceyi kendi okullarında, ekonomik açıdan uygun şartlarda, güvenilir bir ortamda, okuma yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirici aktivitelerle, İngilizceye olan motivasyonlarını artıracak etkinliklerle, enteraktif olarak, bilgisayar destekli zengin materyallerle öğrenimlerini sağladıklarını belirtti.

Nil Koleji İngilizce Öğretmeni Recep Kepenek, öğrencilere, dönemin yorgunluğunu atmalarına yardımcı olmak için kış okulu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Bu programlarla öğrencilerin sosyalleşmeleri, kaynaşmaları ve stres atmalarını hedeflediklerini açıklayan Kepenek, öğrencilerin tatili daha verimli geçirmesini amaçladıklarını söyledi. Öğrencilerin, yarıyıl tatilinde derslerden kopmaması için takviye çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Kepenek, “Kış okulu kapsamında, anadili İngilizce olan akademik kariyere sahip öğretmenlerle, ders içi ve ders sonrası pratik yapma imkânı sunduk. Kelime bilgilerini zenginleştirmeyi hedefleyen oyunlar, yarışlar ve şarkılar öğrettik. Hikâye anlatım ve drama etkinlikleri yaptık. Alışveriş merkezlerinde uygulamalı eğitim, geziler, sinema seyretme, piknik, eğlence ve farklı kültürleri tanıma fırsatı sunduk." şeklinde konuştu.

Programa katılan Yabancı öğretmenler de programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğretmenler, "Muhteşem doğal güzellikleri, tarihi Surları, herkese hitap eden zengin sosyal etkinlikleriyle Diyarbakır´da öğrencilere kaliteli bir kış okulu programı içinde yüksek standartta İngilizce eğitimi fırsatı sunduk. Bu program, öğrencilerimize dil ve kültür açısından çok önemli katılımlar sağladı." dedi.

Özel Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan ise kış okulu çalışmalarının oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Okul olarak birinci dönemi iyi değerlendirdik. Ardından yaptığımız kış okulu programı ile güzel bir kapanış yaptık. Tatil döneminde dahi fedakârlıkta bulunarak öğrencilerimizin başında bulunan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar