Nil Koleji Speaking Zone uygulaması ile İngilizce öğretiyor

Diyarbakır’da dil eğitiminde marka olan Özel Nil Koleji’nde, eğitim gören öğrenciler, Speaking Zone uygulaması ile ABD ve İngiltere’den gelen öğretmeler eşliğinde özel konuşma dersleri alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Nil Koleji Speaking Zone uygulaması ile İngilizce öğretiyor

Diyarbakır’da dil eğitiminde marka olan Özel Nil Koleji’nde, eğitim gören öğrenciler, Speaking Zone uygulaması ile ABD ve İngiltere’den gelen öğretmeler eşliğinde özel konuşma dersleri alıyor.
Özel Nil Koleji, İngilizce konuşma dersi için yabancı öğretmenleri Diyarbakır’a davet etti. Hafta içi küçük gruplar halinde ders alan öğrenciler oluşturulan özel alanlarda sadece İngilizce konuşup pratik yapma şansı buluyorlar. Küçük gruplarda dersler, öğretmenler tarafından öğrencinin ihtiyaç ve kapasitesine göre düzenlendiğinden verim ve başarıda süreklilik sağlanıyor.
Speaking Zone (konuşma alanı) uygulaması ile ilgili bilgi veren Özel Nil Koleji İngilizce öğretmenlerinden Recep Kepenek, son yıllarda, İngilizce eğitimi konusunda oldukça gelişmiş teknikler uygulandığını belirterek, “Bunların en etkili olanı da küçük gruplarla özel ders metodudur. Bu dersler, öğrenci ve öğretmen arasındaki iletişimin en üst düzeyde sağlandığı, öğrenme verimliliğinin maksimum düzeyde elde edildiği bir uygulamadır. Bu metot, genel İngilizce ve pratik İngilizce konuşma dersleri olarak özel oluşturulan alanlarda uygulanmaktadır. Çok etkili olan bu dersler, yabancı uyruklu ve konusunda uzman öğretmenler tarafından yapılmaktadır. Yapılan İngilizce derslerinde, öğrenciler, planlanan oyunlar, bulmacalar ve eğlenceli etkinlikler ile derslerde aktif tutulur. Başka dil konuşulmayan bu dersler İngilizcenin öğretimi için çok etkili bir yoldur” diye konuştu.
Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan İngilizce’nin günümüzde iş hayatının vazgeçilmez öğelerinden biri haline geldiğini belirti. Pehlivan, “Kariyer planlaması yapan herkes, İngilizcenin bu planlardaki önemini çok iyi bilmektedirler. Bu nedenle, İngilizce öğrenmek isteyen kişilerin gün geçtikçe arttığı gözlenmektedir. Bizde İngilizceyi hızlı bir şekilde öğretmek isteğimizden dolayı, bu metotla ihtiyacımızı karşıladık. Küçük gruplarda özel ders veren yabancı öğretmenlerle, öğrencilerimiz daha rahat irtibat kurabiliyor, karşılıklı olarak anlaşma imkânı sağlayabiliyor. Öğrencilerimiz, artık yabancı dili rahat konuşabilmektedirler ve önümüzdeki yıl bu sistemi daha geniş uyguladığımızda İngilizce, öğrencilerimiz için yabancı dil olmaktan çıkacaktır.” diye konuştu.
Bu programda yer alan öğretmenlerden Rosae Wild Crebbin ise “Okulumuzda, ilköğretim sınıfı öğrencilerimiz bu özel alanlarda İngilizce dersi alıyor. Okulumuzda altyapısı zaten iyi olan öğrenciler, bu şekilde bilgilerini pratiğe dökerek iyi bir yabancı dil eğitimi alıyor. Öğrencilerimizin bu şekilde dili konuşmaya alışması ileride başka bir yabancı dili de öğrenmeye amaç olacaktır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar