Nikahsız eşini öldüren kocaya müebbet hapis

Nikahsız eşini kendisini aldattığını düşünerek, çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen sanığa müebbet hapis cezası verildi. Sanık koca, eşinin yaşı küçük olması nedeniyle de ‘çocuğu cinsel istismar’...

Google Haberlere Abone ol
Nikahsız eşini öldüren kocaya müebbet hapis

Nikahsız eşini kendisini aldattığını düşünerek, çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen sanığa müebbet hapis cezası verildi. Sanık koca, eşinin yaşı küçük olması nedeniyle de ‘çocuğu cinsel istismar’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Zülfikar Bakıryapan ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Bakıryapan’ın avukatı Sait Sağlam, mağdureye yönelik cinsel istismar suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını iddia etti. Bakıryapan’ın tahrik altında kalarak eylemi gerçekleştirdiğini savunan Sağlam, “12 yaşında kaçırılma olayına katılmıyoruz. Mağdure kaçırılmamıştır ve kendi isteğiyle gelmiştir. Her ne kadar rapor verilse de biz raporları kabul etmiyoruz. Cinsel istismar suçu oluşmamıştır.” dedi.

Son savunması sorulan sanık Bakıryapan, “Yapmamam gereken şeyler yaptım. Allah katında çok pişmanım.” diye konuştu. Mahkeme, sanık Bakıryapan'ın mağdureyi 12 yaşında iken kaçırdığı ve cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Sanığın, mağdure 17 yaşındayken gayrı resmi evlendiğini kaydeden mahkeme, cinsel istismar suçunun cinayet tarihine kadar sürdüğünü belirtti. Mahkeme, Bakıryapan'ın mağdureye karşı cinsel istismar suçunu bir çok kez tekrarlaması nedeniyle 12 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Kasten adam öldürmekten ise müebbet hapis cezası verildi.

Kararı duyan Sanık Zülfikar Bakıryapan’ın annesi, duruşma salonunda baygınlık geçirdi.

CİHAN

Yorumlar