Nijerya'da Bombalı Saldırı!

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'de düzenlenen üç bombalı saldırıda en az 50'den fazla kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da Bombalı Saldırı!

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'de düzenlenen üç bombalı saldırıda 50'den çok insanın öldüğü bildirildi.

3 YERDE BOMBALI SALDIRI

Maiduguri'deki görgü tanıkları, ilk patlamanın şehrin Baga yolu yakınlarındaki bir pazarda, ikinci patlamanın kalabalık bir pazar yerinde, üçüncü patlamanın ise belde merkezinde meydana geldiğini söyledi.

50'DEN FAZLA ÖLÜ, 36 YARALI

Borno Hastanesi Başhekimi Salisu Kwaya Bra, gazetecilere yaptığı izahatda, hastaneye 50'den çok cesedin getirildiğini söyledi. Başhekim Bra, yaralı şekilde hastaneye gelen 36 insanın de halen tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

'YARALI SAYISI DAHA FAZLA' AÇIKLAMASI

Adının açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi ise patlamada 60 insanın yaralandığını, hastanede yeterli yer olmaması nedeniyle yaralıların kentteki öteki hastanelere götürüldüğünü söyledi.

YOLLAR KAPATILDI

Patlamalar itibarı ile kentteki yolların çoğu kapatıldı. Şehrin oldukça çok noktayı sivil savunma grupları vasıtası ile güvenlik çemberine alındı. Saldırıyı kimin düzenlediğiyle ilgili henüz resmi bir izahat yapılmadı.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar