Nevzat Yalçıntaş: 28 Şubat meşru hükümeti çökertmek için tezgahlandı

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, 28 Şubat davası kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın açıklamalarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Nevzat Yalçıntaş: 28 Şubat meşru hükümeti çökertmek için tezgahlandı

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, 28 Şubat davası kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın açıklamalarını değerlendirdi. Yalçıntaş, "Söylenenlere inanmamız zor. 28 Şubat’ı hatırlıyoruz, meşru hükümeti çökertmek için maksatlı tezgahlanmış olaylar yaşandı." dedi.

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına katılan Yalçıntaş, 28 Şubat davasıyla ilgili açıklamalar yaptı. 28 Şubat'ın diğer darbeler gibi olmadığını vurgulayan Yalçıntaş, "Milli iradenin bir sonucu olan hükümeti alışılmamış bir yöntem ile yıkmaya çalışan bir darbe şekli oldu. Diğerlerinden çok farklı. 28 Şubat milli değerlere karşı yapıldı. Yapılan gizli toplantılarda Kur'an kurslarının tamamen kapatılması hedeflendi." diye konuştu. Yalçıntaş, o dönemde olanları şöyle anlattı:

"Kur'an okutulmasının yasaklanması planlandı. Tarafsız vicdanlar olarak konu bize de intikal edildi. İstişare için fikir soruldu. Ben onlara siz Kur'an öğrenilmesini engelleyemezsiniz burada yasaklasanız insanlar yurtdışına gider yine öğrenir bu kez o ülkenin hedeflerini de gerçekleştirmek isteyen insanlar olabilir. İsmimizi zikretmeden bu düşünlerimiz aktarıldı. Ankara’da kurulan bir komisyon 1930’larda yapılan yasakların aynısını yapmayı planlanladı. Ancak sonra bunu tamamen yasak edersek yurtdışında öğrenmeler olur denildi." CİHAN

Yorumlar