Nevzat Tarhan, Başakşehirlilerle buluştu

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Akıldan Kalbe Yolculuk’ panelinde semt sakinleriyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Nevzat Tarhan, Başakşehirlilerle buluştu

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Akıldan Kalbe Yolculuk’ panelinde semt sakinleriyle buluştu.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, psikologlar ve semt sakinleri katıldı. Moderatörlüğünü Yusuf Özkan Özburun’un yaptığı söyleşide, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Bediüzzaman Said Nursi’yi anlattı. Eskiden inkarın cehaletten, bugün ise fenden ve felsefeden geldiğine dikkat çeken Tarhan, din duygusunun politize edildiğini ve insanlarda bir önyargı oluşturduğunu söyledi. Tarhan, "Günümüzde sadece kabul üzerine dindarlık bir sıkıntı oluşturuyor. Peygamber Efendimiz’e ‘Ahir zamanda nasıl cihat edilir? diyorlar. Efendimiz, 'Hüccet silahı ile cihat ederdim' buyuruyor. Hüccet delil demektir. Bu zamanda bir iddia ile çıkıyorsan bilimsel bir delil bularak sağlamlığını sağlayacaksın. Bugün materyalist düşüncenin ön plana çıktığı dünyada dine karşı bir önyargı var. Batıda dinden uzaklaştıkça modernleşmiş fakat bizim temel kavramlarımız aynı olmadığı için bize uymuyor. Çünkü bizim kavramlarımız dine zıt değil." diye konuştu.

Aynı zamanda Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme kurumundan alınan kimsesiz çocukları ev ortamında yetiştirdikleri projeden söz etti. İstanbul’da 35 evde 200'e yakın çocuğa anne sevgisi yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Tarhan, "Annesi babası tarafından çocuklarımız caminin önüne konuluyor, ya da aileler çocuklarına sıcak bir ortam sağlayamıyor ve bu çocuklarımız yurtlara konuluyor. İşte sorun da burada devam ediyor. Yurtlar ne kadar çocuklarımıza bilimsel olarak alt yapıyı hazırlasa da psikolojik ihtiyaçları tam olarak karşılanamıyor. Çeşitli derneklerle bu çocuklara anne yerine bakıcı anne uygulamasını getirdik. Bu yüzdende anne yerine geçen bakıcı anne kişilerin olması gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçilen söyleşide, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Tarhan’a çiçek takdim etti. Programın ardından Prof. Dr. Nevzat Tarhan okuyuculara kitaplarını imzaladı.

CİHAN

Yorumlar