Nevşehir’de sarı toz alarmı!

Nevşehir'de araçların üzerindeki sarı toz vatandaşları ve polisi alarma geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de sarı toz alarmı!

Numune tahsil edilen toz incelenmek üzere Ankara’ya gönderilirken, araçlar üstünde parmak izi ve radyasyon taraması yapıldı.

2000 Evler Mahallesi TOKİ Blokları 1. Etap D bloklarında oturan vatandaşlar, sabah işlerine gitmek için apartmanların önündeki araçlarının yanına geldiklerinde vasıtaların üstünde sarı bir toz tabakasının bulunduğunu başkalık etti. Sarı tozun kimyasal zehirli bir madde olabileceğinden şüphelenerek araçlarına binmeyen yurttaşlar vaziyeti polise bildirdi.

Bazı yurttaşlar ise polisin gelmesini beklemeden tozu kürek sayesinde poşete doldurarak, eliyle inceledi. Kısa zaman sonra hadise yerine gelen Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vasıtaların etrafına güvenlik şeridi çekerek araştırmalarda bulundu. Araçların üstünden ve kaldırımdan toz numuneleri saha Olay Yeri İnceleme ekipleri, bununla beraber araçlara sıktıkları hususi bir sıvı ile parmak izi taraması yaptı. AFAD ekipleri ise araçlarda radyasyon taraması yaparak, kocaman bir titizlikle aldıkları numuneleri incelenmek üzere Ankara’ya gönderdi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar