Nevşehir’de eğitime kar engeli

Nevşehir’de dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte il genelinde bütün okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de eğitime kar engeli

Nevşehir’de dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte il genelinde bütün okullar bir gün süreyle tatil edildi. Kar yağışı sonrasında İl Özel İdaresi’nin çalışmaları sonrasında ise kapalı yolun bulunmadığı öğrenildi.

    Nevşehir Belediyesi ekipleri de kent merkezinin ana arterleri başta olmak üzere mahalle ve caddelerde kar mücadelesi ile tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele kapsamında oluşturulan bir diğer ekipte kaldırımları kardan temizledi.

    Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, dün gece saatlerinden itibaren etkisini hissettiren kar yağışı nedeniyle kapalı yolun bulunmadığını söyledi.

    Valilikten yapılan açıklamada ise şehir genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle, 11 Aralık 2013 Çarşamba günü bütün okulların bir gün süreyle tatil edildiği, bütün engellilerinde idari izinli sayılacakları belirtildi.

    Türk Hava Yolları (THY) varış meydanlarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak olan bazı iç hat seferlerini iptal etti. İptal edilen seferler arasında Nevşehir’de bulunuyor.

    Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının sabah saatlerinde eksi 7 derece olduğu Nevşehir'de kar yağışının sürmesinin beklendiğini açıkladı. CİHAN

Yorumlar