Nevruz'da Köprülü Kanyon'a rafting için 15 bin İranlı bekleniyor

Dünyaca ünlü Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting sezonunun Nevruz Bayramı tatili dolayısıyla İranlı turistler için 25 Mart'ta başlayacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Nevruz'da Köprülü Kanyon'a rafting için 15 bin İranlı bekleniyor

Dünyaca ünlü Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting sezonunun Nevruz Bayramı tatili dolayısıyla İranlı turistler için 25 Mart'ta başlayacağı bildirildi. Yıllık 1 milyon yerli ve yabancı turistin su sporu yaptığı Beşkonak Köprülü Kanyon Su Parkuru'nda 41 raftingci hizmet veriyor.

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, yaptığı açıklamada, 2014 rafting sezonunu 2 haftalık Nevruz Bayramı tatili için gelecek olan İranlı turistlerle 25 Mart'ta açacaklarını söyledi. 'Dünyanın en doğal' rafting alanı ismi ile bilinen Köprülü Kanyon'da yıllık 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting su sporunu yaptığını anlatan Armağan, her yıl sezonu İranlı turistlerle açtıklarını kaydetti. Nevruz Bayramı rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu vurgulayan Armağan, "Geçen yıl İran para biriminin Euro ve dolar karşısında değer kaybetmesine karşı Nevruz tatilinde 5 bin İranlı rafting yapmıştı. Bu sene 3 katı artış bekliyoruz. Rafting rezervasyonları iyi durumda. Bu sene Nevruz tatilinde en az 15 bin İranlı turistin rafting ve kano su sporu yapacağına inanıyoruz. Sezona iyi bir çıkışla giriş yapacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.

Su sporları uzmanı Adem Bahar, Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting sezonunun 25 Mart'ta başlayacağını söyledi. Bu sene iyi bir sezon geçireceklerini belirten Bahar, bu sezon geçmiş yıllara oranla İranlı turist ağırlamada üç katı artış beklediklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar