Nevruz ateşi yakılıp halaylar çekildi

Erzincan’da Halkların Demokratik Partisi(HDP) ve Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)’nin organizasyonu ile erken Nevruz kutlaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Nevruz ateşi yakılıp halaylar çekildi

Erzincan’da Halkların Demokratik Partisi(HDP) ve Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)’nin organizasyonu ile erken Nevruz kutlaması yapıldı. HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel’in de katıldığı Nevruz kutlamasında, Nevruz ateşi yakıldı halaylar çekildi ve programa katılanlar ateş üzerinden atladı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen Nevruz kutlama programına HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, partililer ve vatandaşlar katıldı. Çalınan müzikler eşliğinde halayların çekildiği programda, daha sonra HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel tarafından Nevruz ateşi yakıldı. Nevruz programına katılan gençler ile birlikte halay çeken Sebahat Tuncel, daha sonra halka hitaben konuşma yaptı.

Nevruz'un önemi hakkında açıklamalarda bulunan Tuncel, “Nevruz Ortadoğu halkları açısından direnişin adıdır. Nevruz, Ortadoğu halkları açısından isyanın adıdır. Nevruz her hangi bir gün değildir. Zulme karşı direnmenin zalimin karşısına çıkmanın günüdür. Ortadoğu'dan tam 4 bin yıldır bu gelenek devam ediyor. Ortadoğu halkları 4 bin yıldır bu zalim sisteme, zalim düzene karşı her zaman için isyanı kendi bağırlarında besliyorlar. Nevruz’u her yıl coşku ile kutluyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, gençler yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak, halaylar çekti. CİHAN

Yorumlar