Necip Fazıl Kısakürek dualarla anıldı

Ünlü Şair Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 31'inci yıldönümünde Eyüp Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla ve şiirleriyle anıldı.Anma törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü...

Google Haberlere Abone ol
Necip Fazıl Kısakürek dualarla anıldı

Ünlü Şair Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 31'inci yıldönümünde Eyüp Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla ve şiirleriyle anıldı.

Anma törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü İrfan Çalışan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören Necip Fazıl'ın ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende ayrıca ünlü şairin şiirleri de okundu.

Törende bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “ Yaşamının son iki yılında lise sonda öğrenciydim. Kendisiyle tanışma fırsatını yakaladım. Büyük bir merak ve ilgiyle kendisiyle görüşüyordum. Biraz asabi ihtiyar profili çiziyordu. Ama zaman geçtikçe müthiş bir merhamet sahibi olduğunu anladım. Onunla her görüşmemde zevk ve lezzet aldım. Takdir edersiniz ki şairler sadece şair değildir. Düşünce dünyamızı, ufuklarımızı genişletmemizi sağlayan insanlardır. Toplumun önderleridir. Necip Fazıl Üstadımızda bir önderdir, ashabın yıldızlarından bir tanesidir.” dedi. Yapılan konuşmanın ardından, Necip Fazıl Kısakürek için dualar okundu.

CİHAN

Yorumlar