"Nafile Dünya" tiyatroseverlerle buluştu

Siirt Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Tiyatro gurubu tarafından sahnelenen “Nafile Dünya” adlı tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
"Nafile Dünya" tiyatroseverlerle buluştu

Siirt Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Tiyatro gurubu tarafından sahnelenen “Nafile Dünya” adlı tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.
Aralarında Memur, İşçi, esnaf, öğretmen ve gazetecilerinde yer aldığı çeşitli meslek guruplarından oluşan tiyatro gurubu, cuma ve cumartesi günü iki ayrı seans halinde sahnelenerek, izleyicilere heyecan dolu dakikalar yaşattı.
Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonda sahnelenen oyunu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Siirt Barosu Başkan Vekili Av. Nizam Dilek, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
Tüm Siirt Halkının davetli olduğu İki Perdelik Müzikal güldürüsü “Nafile Dünya “ oyunu, izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.
“Nafile Dünya” adlı oyununun yönetmenliğini Hüseyin Eren Özcan ve Tiyatro eğitmeni Abdurrahim Aslan yaptı.
İzleyicilerden tam not alan Tiyatro oyuncuları dakikalarca ayakta alkışlandı.
Oyun sonunda, Tiyatro ekibini kutlayan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Tiyatro ekibinin başarı bir oyun sergilediğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Tiyatro eğitmeni Abdurrahim Aslan da ”İlimizde çeşitli meslek guruplarından arkadaşlarımızın katılımı ile üç aylık bir çalışmanın sonucunda hazırlanan oyun, Siirt’li sanatseverlerin beğenisine mazhar oldu. Bizlere destek olan ilgili tüm kurumlara ve bizleri yalnız bırakmayan Siirt’li Sanatseverlere teşekkür ediyorum.”dedi.
Oyunda; Cumhuriyet yönetiminde sıkı sıkıya bağlı bir polis memuru olan Ramazan Bey’in, doğruluk, adalet ve dürüstlük ilkelerinden taviz vermeyişinin ve bu tutumu sebebi ile başına gelenler konu edildi.
CİHAN

Yorumlar