MYO öğrencileri Dünya Çevre Günü'nde atık topladı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, eğitim görevlileri ve öğrencilerin topladığı bir römork dolusu atık pet şişe ve kâğıtlar, değerlendirilmesi amacıyla geri dönüşüm merkezine gönderildi....

Google Haberlere Abone ol
MYO öğrencileri Dünya Çevre Günü'nde atık topladı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, eğitim görevlileri ve öğrencilerin topladığı bir römork dolusu atık pet şişe ve kâğıtlar, değerlendirilmesi amacıyla geri dönüşüm merkezine gönderildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Elbistan’da da değişik etkinliklerle kutlanıyor. Dünya Çevre Günü’nde öğrencilerde ve toplumda çevre bilinci oluşturmak isteyen Elbistan Meslek Yüksek Okulu yönetimi, atık toplama kampanyasının bu yıl ikincisini düzenledi.

Sabah saatlerinde Elbistan şehir merkezinden EMYO yerleşkesine bisikletlerle giden öğrenciler ve Okutman Murat Şirinoğlu, kampus alanında da bir dizi program düzenledi. Atık malzemelerden oluşan serginin de açıldığı programda ayrıca peyzaj çalışması yapılan alanlara da fidan dikildi. Organizenin en önemli parçası ise, bir yıl boyunca okul çevresinden toplanan pet şişe ve kâğıtların geri dönüşüm merkezine gönderilmesi oldu.

Atık malzemelerin yüklenmesi sırasında açıklamalarda bulunan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, çevreye verilen zararı görmezden gelmenin gelecek nesillere yapılacak en büyük yanlışlardan birisi olduğuna dikkat çekti.

Doç. Dr. Binici, “Elbistan MYO olarak göreve geldiğimiz günden beri çevreye duyarlı olduk. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama etkinliklerimiz çerçevesinde okulumuzda yıl içerisinde toplandığımız dönüşümü olan pet şişe ve kâğıt atıkların döşüme gitmesiyle ilgili güzel bir çalışmayı bu anlamlı günde sonuçlandırmış olduk. Meslek Yüksek Okulumuzda bu tür faaliyetleri Okutman Murat Şirinoğlu hocamız yürütüyor. Son derece yararlı işler yapıldı. Hem öğrencilerimizde bir çevre bilinci gelişiyor hem de çevreyi kirletmeme adına, hem de yeşili koruma adına önemli bir çalışma. Sağlıklı bir çevrede sağlıklı gençlerin yetişmesi bizim ana hedefimiz. Gayet güzel bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.

Daha sonra okulun deposunda toplanan atık malzemeler, öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından römorka yüklenerek geri dönüşüm merkezine gönderildi.

CİHAN

Yorumlar