Müzeler Haftası etkinliklerinde resmi programlar iptal edildi

Müzeler Haftası etkinliklerinde resmi törenler iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manisa Soma'da bir kömür madeni ocağında meydana gelen kazada 301 işçinin hayatını kaybetmesi ve 3 gün milli yas edilmesine bağlı Müzeler Haftası...

Google Haberlere Abone ol
Müzeler Haftası etkinliklerinde resmi programlar iptal edildi

Müzeler Haftası etkinliklerinde resmi törenler iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manisa Soma'da bir kömür madeni ocağında meydana gelen kazada 301 işçinin hayatını kaybetmesi ve 3 gün milli yas edilmesine bağlı Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında resmi program yapmayı iptal etti.

Dünyaca ünlü Antalya Side Müze Müdürlüğü'nde Müzeler Haftası resmi protokol iptal edildi. Müze Müdürü Güner Kozdere, Manisa Soma'da bir kömür madeninde meydana gelen üzücü olaylar sonrası resmi programın iptal edildiğini söyledi. Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere seramik birleştirmesi, rehberli müze gezisi ile Tarihi Eserlerimizi Birlikte Koruyalım Projesi kapsamında Melih Kılınç ile Özay Özgür Ağar'ın İbradı ilçesinde Hüseyin Avni Erdoğan Anaokulu'nda kamu çalışanları, öğretmen ve öğrencilere yönelik konferans vereceğini söyledi.

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması için UNESCO tarafından tüm dünyada 18-24 Mayıs tarihleri arası Müzeleri Haftası olarak kutlandığını belirten Kozdere, 2011 yılından bu yananda Müzeler Günü ismi ile kutlandığını kaydetti. Güner, müze koleksiyonlarının insanlığın geçmişi, bugünü ve geleceğini ilişkilendirmek, kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımak ve anlamak açısından kültürler arası bağların kurulmasını sağladığını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre geçen yıl Side Müzesi'ni 191 bin turistin ziyaret ettiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar