Mut'ta maden sahasına 12 bin fidan dikildi

Mersin’in Mut ilçesinde, bir maden işletme sahasında oluşturulan rehabilite alanına 12 bin 700 fidan dikildi.

Google Haberlere Abone ol
Mut'ta maden sahasına 12 bin fidan dikildi

Mersin’in Mut ilçesinde, bir maden işletme sahasında oluşturulan rehabilite alanına 12 bin 700 fidan dikildi.

Mut Orman İşletme Müdürlüğü tarafından maden sahalarının rehabilitasyonu kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mut Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin, işletme sahibi ve çalışanları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, maden sahasında izin süresi biten veya izni iptal edilen 163 bin 206 metrekarelik sahada rehabilite çalışması yapıldığını söyledi.

Madenciliğin doğanın bir kısmına zarar verdiğini ancak bunun geri dönüşümünün de olduğunu belirten Baca, ”Örneklerini bugün burada hep beraber fidan dikerek sergiliyoruz. Yaklaşık 163 dönümlük alanı maden şirketi orman idaresine devretti. İlgili firmayla birlikte yaklaşık burada 12 bin 700 bin adet fidan dikiyoruz. 9 bin 700 adet fıstık çamı, 2 bin adet kızılçam ve bin adedi ise akasya fidanıdır. Bu ağaçlar büyüyüp doğaya güzellik verecek. Aynı zamanda yapılan tüm çalışmaların masrafları şirket tarafından karşılanmıştır.” şeklinde konuştu

Doğayı tahrip etmeden var olan kaynakların ekonomiye kazandırmanın önemli olduğunu vurgulayan Baca, “Mut ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta olan Gökçetaş Mahallesinde maden işletme sahası 23 yıldır faaliyette bulunmaktadır. Mersin bölgesinde 715 adet maden ve taş ocağı izni bulunmaktadır. Mut ilçesinde faaliyette bulunan şirketin yıllık üretimi 2012 yılı verilerine göre 22 bin 21 metreküptür. Bu üretime karşılık ocak başı satış tutarı 8 milyon 570 bin TL’dir. Aynı zamanda çok sayıda istihdam oluşuyor. Ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor. Maden ve taş ocakları doğaya uygun olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye genelinde orman varlığının 10 binde 16’sı madencilik ve taş ocağı izni verilmiştir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar