Mutlu: İnşallah yetkililer artık şu taşeron illetinden vazgeçer

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Kandilli müessesinde çalışan yaklaşık 150 işçi, bugün yapılması planlanan tarama ve söküm işlerinin taşerona verilmesiyle alakalı ihale tasarısına tepki için Zonguldak'a gitti.

Google Haberlere Abone ol
Mutlu: İnşallah yetkililer artık şu taşeron illetinden vazgeçer

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Kandilli müessesinde çalışan yaklaşık 150 işçi, bugün yapılması planlanan tarama ve söküm işlerinin taşerona verilmesiyle alakalı ihale tasarısına tepki için Zonguldak'a gitti. Hareket öncesinde konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, "Yetkililer artık şu taşeron illetinden vazgeçerler." dedi.

    Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kandilli Müessesinde çalışan işçiler, bugün yapılacak olan tarama ve söküm işlerinin taşerona verilmesiyle alakalı ihaleye karşı çıkmak ve taşerona hayır demek amacıyla Zonguldak' a hareket etti. Genel Maden İşçileri (GMİS) Armutçuk Müessesi önünde servis araçlarına binen yaklaşık 150 kadar işçi, Zonguldak Ereğli karayolu Kandilli kavşağı mevkisinde toplandı.

    Burada işçilere hitaben konuşan ve Zonguldak'ta yapacakları eylemle ilgili olarak işçileri bilgilendiren Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, genel müdürlük önüne yürüyeceklerini basın açıklaması sonrasında yaklaşık 1 saat boyunca da oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

    Bugüne kadar taşerona hayır demek için ellerinden geleni yaptıklarını ve seslerini yetkililere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydeden İsa Mutlu, "Uzun zamandır biliyorsunuz bunları yapmak için paylaştık. Bugün gece vardiyasının çıkışı ile gitmeyi uygun gördük. Neden? Gündüz vardiyasını oraya götürürsek mesai bitmiş olacak, Genel müdürlükte ne genel müdür ne genel müdür muavini nede çalışan hiç bir yetkiliyi bulamayacaktık. Gece vardiyası ile gidelim ki tüm yetkililer oradayken sesimizi duyuralım istedik. Şimdi oraya gideceğiz. Genel Müdürlüğün önünde hep beraber Genel Başkanımızla, Genel merkez yönetimimizle diğer şube başkan ve yöneticilerimizle beraber bir basın açıklaması yaparak taşeronun gelmemesi için gereken tepkiyi ortaya koyacağız. Biz taşeronun gelmemesi gerektiğini yıllardır anlatıyoruz. Anlatmaya devam ediyoruz. Dilimiz döndüğünce, gücümüz yettiğince de anlatmaya devam edeceğiz. Şimdi oraya gittiğimiz de basın açıklamamızı yaptıktan sonra yarım saat bir saat bir oturma eylemi yapacağız. Genel Müdürlüğüne tepkimizi göstereceğiz. Yetkililere, bizi yönetenlere tepkimizi sonuna kadar göstereceğiz. İnşallah gerekli mesajları veririz. Onlar gerekli mesajları alırlar. Hem Kurumun menfaati, hem bölgemiz, hem de ülkemiz menfaati için artık şu taşeron illetinden vazgeçerler diye düşünüyoruz. dedi.

    Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu'nun konuşmasının ardından işçiler 'Susma haykır, Taşerona hayır' sloganı attıktan sonra servis araçlarına binerek Zonguldak'a gitmek için yola çıktı. CİHAN

Yorumlar