Muş'un kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlandı

Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah Muş Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan kurtuluş töreni daha sonra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Muş'un kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlandı

Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah Muş Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan kurtuluş töreni daha sonra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önündeki alanda devam etti.

Selamlama ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra tören Piyade Teğmen Göker Gürboğa tarafından günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı. Ardından konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, tarihimizdeki zaferlerin bir bütün olarak birbirinin devamı olduğunu belirterek," Türkiye halkları tarihinin her devrinde kahramanlık destanları yazarak, kendine yurt ve vatan edinmiştir. 1071 yılında Malazgirt Savaşı ile Anadolu'ya açılan ilk kapımız olan Muş, 16 Şubat 1916'da Anadolu'ya kuzey doğu yönünden saldıran Rus birlikleri tarafından işgale uğramıştır. İşgal sırasında ağır katliamlara maruz kalan Muş, Anadolu'da istiklal mücadelesi başlamadan önce 30 Nisan 1918 tarihinde yeniden Anadolu topraklarına katılmıştır. O gün olumsuz şartlara rağmen aziz Muşlular, sahip oldukları manevi güç ile bağımsızlık inancı ile eşine az rastlanan bir kahramanlık örneği göstererek özgürlüğe kavuşmuştur. Ecdadımız memleketini düşman elinden kurtarmak, özgürlüğüne kavuşmak için kahramanca mücadele edip bu toprakları bizlere ebedi yurt haline getirmişlerdir.”

Vali Vedat Büyükersoy, ile Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Özarslan ve Belediye Başkanı Feyat Asya’nın vatandaşların bayramını kutladığı törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakan ve valinin gönderdiği kutlama mesajları okundu. Tören çeşitli dallarda yarışan öğrencilere verilen ödülün ardından askeri geçit töreni ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar