Musul’da kaçırılan konsolosluk görevlisinin ailesinin bekleyişi sürüyor

Musul’da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından kaçırılan Emin Ercan’ın babası Nevzat Ercan, oğlu ve ailesinin bir an önce serbest bırakılmasını istiyor. Nevzat Ercan, torunu Ecrin Ela Ercan ile en son operasyondan 3...

Google Haberlere Abone ol
Musul’da kaçırılan konsolosluk görevlisinin ailesinin bekleyişi sürüyor

Musul’da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından kaçırılan Emin Ercan’ın babası Nevzat Ercan, oğlu ve ailesinin bir an önce serbest bırakılmasını istiyor.

Nevzat Ercan, torunu Ecrin Ela Ercan ile en son operasyondan 3 saat önce cep telefonundan 3G bağlantısı ile görüntülü olmak üzere görüştüklerini anlatarak, "Oğlumla telefonla konuşurken, bölgenin sıkıntılı olduğunu anlatmıştı. Ama kendilerini özel harekat polislerinin koruduğunu da söyledi. Emin ve eşi Sümeyye bundan 3 sene önce evlendiler. Oğlum Musul da burada kalan çocuğunun hasretine dayanamadığı için 3 ay önce torunumu ve eşini de Musul'a götürdü. Emin konsoloslukta pasaport görevlisi olarak çalışıyordu. Şu an en küçük rehine 8 aylık torunum Ela Ecrin de orada. Onların sağlığından korkuyoruz. İnşallah iyilerdir." dedi.

Musul Başkonsolosluğu'nun konvoydaki araçlardan birinde oğlunun olduğunu ve yara almadan bu şekilde kurtulduğunu da söyleyen Ercan, "Son görüşmelerimizden sonra duyduk ki baskın olmuş ve ondan sonra da hiç haber alamadık. Dışişleri Bakanlığı'nda görevli bir müsteşar telefonla arayarak bize onlar hakkında bilgiler verdi. Sağlıklarının iyi olduğunu söylediler ama biz çocuklarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar