Musul İçin Büyük Operasyon Hazırlığı! Türkmen'ler Silah İstedi

Musul için büyük bir operasyon hazırlığı yapılırken Türkmen cephesinin Erbil'deki görüşmede Bakan Yılmaz'dan silah talep ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Musul İçin Büyük Operasyon Hazırlığı! Türkmen'ler Silah İstedi

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan, terör örgütü IŞİD'in elindeki Musul ilinin kurtarılması için 'büyük bir operasyon hazırlığı' yapıldığını, Irak'ın söz konusu operasyonda en iyi Türkiye'ye gereksinimi olacağını bildirdi.

'BÜYÜK OPERASYON HAZIRLIĞI VAR! TÜRKİYE'NİN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ'

Turan, AA muhabirine yaptığı izahatda, 'Musul'u kurtarmak için kocaman bir operasyon hazırlığı var. Kentin art alınması zorunda IŞİD'in omurgası kırılacaktır. Bu operasyona ABD'nin yardımı olacaktır. Ancak Türkiye de fazla fazla mühim bir rol üstlenecektir. Irak'ın bu operasyonda en iyi Türkiye'ye gereksinimi olacaktır. Bana kıyasla Türkiye, en iyi Musul operasyonunda Irak'ta yardım sunacaktır' dedi.

TÜRKMENLER, BAKAN YILMAZ'DAN SİLAH TALEP ETTİ

Irak'ta resmi temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile gerçekleştirdikleri görüşme meselesinde da bilgi verici Turan, 'Sayın Erşed Salihi ve başka Türkmen siyasetçilerle müşterek Bakan Yılmaz ile Erbil'de bir araya geldik. Görüşmede Türkiye'nin, Irak'taki başka kesimler için sağladığı silah donanımından yararlanmak istediğimizi dile getirdik. Biz kendilerinden şunu istek ettik: Silah donanımı, Irak'taki başka kesimler için ne kadar geçerli ise Türkmenler için de o kadar geçerli olsun dedik. Irak'taki başka tarafların talepleri ciddiye alındığı kadar Türkmenlerin de talepleri o kadar ciddiye alınacaktır. mühim bulunan biz Türkmenlerin askeri açıdan hazır olmamızdır. Bu yapıldığında destek gelecektir' değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKMEN SİLAHLI GÜCÜ ŞART! KÜRT KARDEŞLERİMİZİN İHTİYACI OLACAK'

Türkmen bölgelerinin korunması için 'silahlı bir Türkmen gücünün' her zaman oluşturulması gerektiğini vurgulayan Turan, şunları söyledi:

'Kerkük'ün savunulması için yapılacak fazla fazla şey var. Kerkük'ün 6 ilçesi IŞİD'in elinde. IŞİD, Kerkük'ün 20 kilometre güneyindedir. Kerkük'ün güvenliğini Peşmerge, tek başına üstlenemez. Evet. Şehri savundular ve şehitler verdiler. Ancak bu, uzun vadeli bir süreç ve tek bir güvenlik gücü bunu sağlayamaz. Bu konu için Kürt kardeşlerimizin, Türkmen ve Araplara gereksinimleri olacaktır.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar