Mustafakemalpaşa OSB'ye dev yatırım

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKPOSB) yeni bir fabrikaya daha kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin köklü firmalarından Harput Holding, polyester iplik üretimi yapacak fabrikanın Mustafakemalpaşa’da kurulması için ilk...

Google Haberlere Abone ol
Mustafakemalpaşa OSB'ye dev yatırım

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKPOSB) yeni bir fabrikaya daha kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin köklü firmalarından Harput Holding, polyester iplik üretimi yapacak fabrikanın Mustafakemalpaşa’da kurulması için ilk adımı attı.

Bursa’da, 1980 yılından beri ticaret hayatına devam eden Harput Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Mustafakemalpaşa OSB’de 226 dönümlük arazi üzerine kurulacak iplik fabrikası için hafriyat çalışmalarına başladı. Harput Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Etkeser, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Çağal, OSB Müdürü Alaattin Üçok ve proje ekibinin katılımıyla dualar eşliğinde kurban kesilerek, dev yatırımın startı verildi.

Hafriyat çalışmalarının başladığı bölgede yetkililerle birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın önemli bir yatırımı bünyesine kattığını söylerken, istihdamın büyük bir kazanç olacağını belirtti. Başkan Kurtulan, “OSB, giderek büyüyor. Yatırımlar geldikçe istihdam artıyor, iş imkânı genişliyor. OSB’ye kurulacak olan polyester iplik fabrikası da bölgede hâkim olan canlılığı daha da artacak. Bölgemizdeki yatırımları artırmak için elimizden gelen çalışmayı göstermeye devam edeceğiz. Harput Holding’e teşekkür ediyor, yatırımın hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Harput Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Etkeser ise 400-600 arası istihdam sağlayacak yatırım için öncelikle hafriyat çalışmalarını hızlıca bitirip, Eylül ayında fabrikanın temelini atmayı planladıklarını dile getirdi. Etkeser, “Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen iplik hazırlama ve dokuma üreticilerinden biri olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, doğaya duyarlı bir üretim politikası izleyerek faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

MKPOSB Müdürü Alaattin Üçok da OSB’nin birçok noktada cazibe merkezi olduğunu belirtirken, iplik fabrikasının bölgeye canlılık, istihdam ve ekonomiye ise katkı vereceğini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar