Mustafa Yeşil: Hizmet’in Fenerbahçe’yi ele geçirme iddiası yıpratma amaçlı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, ‘Cemaat’in Fenerbahçe’yi ele geçirmek istediği’ yönündeki iddiaların akıl ve izanla açıklamanın mümkün olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Yeşil: Hizmet’in Fenerbahçe’yi ele geçirme iddiası yıpratma amaçlı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, ‘Cemaat’in Fenerbahçe’yi ele geçirmek istediği’ yönündeki iddiaların akıl ve izanla açıklamanın mümkün olmadığını söyledi. Bazı kesimlerin Fenerbahçe’ye yönelik mali denetimleri Cemaat’in yaptığını öne sürdüğünü belirten Yeşil, “Sivil bir yapı maliyeden sorumlu, yargıdan sorumlu, Fenerbahçe’den sorumlu, emniyetten sorumlu. Devlete, hükümete ‘sen neden sorumlusun kardeşim’ demezler mi?” ifadelerini kullandı. Aziz Yıldırım hakkındaki Yargıtay kararının da camiayla ilişkilendirilmesi iddiası için ise Yeşil, şunları söyledi: “Burada kalkıp ‘Yargıtay’ın 5. Dairesi’nde cemaatin mensupları var’ demek bir kere başlı başına iftira ve töhmet. Yargı bağımsızlığı noktasında bu cümleleri kullanmak bile çok sıkıntılı ve yakışıksız.”

GYV Başkanı Mustafa Yeşil, Samanyolu Haber TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında Metin Yıkar'ın sorularını cevapladı. Birçok konunun yanı sıra ‘Fenerbahçe’nin Cemaat tarafından ele geçirildiği’ yönündeki iddiaları da değerlendiren Yeşil, şöyle konuştu: “Burada pazarlık, burada bir karşılıklı gayret ve düzenleme mücadelesinin olduğunu görüyorsunuz. Yani siyasetin aslında burada da bir düzenleme yapma gayreti içerisinde olduğunu görüyoruz. Çünkü yönetime giren insanlara bakarsanız bu kişilerin içerisinde Hizmet ile ilgili bir kişi bile yok. Ama siyasi arenadan gelen çok insan var. Siyasi arenanın işaret ettiği insanlar var. Hadise böyle iken Aziz Başkan’ın Word Jtret Jornal’e ‘benim içeriye alınmamda paralel yapı etkili oldu’ kavramını –ki o da güncel kavramları kullanarak söyledi. Bir telkin var mıydı yok muydu onu bilmiyorum- Ama daha sonra ‘ben bunu böyle demek istemedim. Ben Sayın Başbakan’ın bu şekilde değerlendirdiğini ve bu şekilde düşündüğünü ifade ettim’ gibi düzeltme yaptığını görüyoruz.“

“İşin doğrusu, yargı ile alakalı meselelerde doğrusuyla yanlışıyla bir sivil yapının sorumlu tutulması kadar abes bir mesele yok.” diyen Mustafa Yeşil, “Yasaları çıkaran yasama organı ortada, yargıyı düzenleyen kanunlar ortada, yargıçları denetleyen, hükümlerini sorgulayan mekanizma ortada. Bütün bunların hiçbiri görünmüyor da sivil bir yapı, bir başkanın içeriye alınmasıyla ya da alınmamasıyla alakalı niye sorumlu oluyor ki? Bir hata varsa bu hatayı yapan vardır. Hata yapan yargı ise hatayı yapan yargının içinde aranır, sokakta aranmaz ki? Yargıda bir suistimal varsa bunun sorumlusu yargıçtır ve bunun yolu da yargının kendi içindedir.” ifadelerini kullandı.

Bazı kesimlerin Cemaat’in Fenerbahçe’yi ele geçirmeye çalıştığı yönünde bir takım iddialarda bulunduğunu kaydeden Yeşil, “Aziz başkan 1 yıl yattı, tekrar Yargıtay onadı ve netice itibarıyla yeniden hapis yatması söz konusu. Yargıtay’da 5. Daire üyeleri bununla alakalı kararı verdi. Mali denetimlerde bazı şirketlerden insanlar gelmişler. Bu kişilere ‘bizim böyle bir mücadelemiz yok, maliyedeki Cemaat’in mensupları bunu yapıyor’ demişler. O da bize diyor ki; ‘Benimle niye uğraşıyorsunuz?’ O kadar abes bir mesele ki; sivil bir yapı maliyeden sorumlu, yargıdan sorumlu, Fenerbahçe’den sorumlu, emniyetten sorumlu. Devlete, hükümete ‘sen neden sorumlusun kardeşim? Hükümet ne yapıyor? demezler mi? Bütün bunların aslında yıpratma endeksli olduğu aşikar. Bakın sorumluluğu gördünüz, demek ki hükümet o kadar güçlü ki 1 ay içerisinde 7 bin tane insanı sürdü mü sürmedi mi?” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar