Muş'ta Vergi Haftası etkinlikleri başladı

Muş İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, 25. Vergi Haftası dolayısıyla kurum çalışanlarıyla birlikte Vali Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Muş'ta Vergi Haftası etkinlikleri başladı

Muş İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, 25. Vergi Haftası dolayısıyla kurum çalışanlarıyla birlikte Vali Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Vergi Haftası dolayısıyla yapılacak faaliyetler hakkında bilgi veren Yumuşak, "Kurumumuzun amacı, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulmasıdır." dedi.

Muş’ta 7 bin 844 vergi mükellefi olduğunu kaydeden Defterdar Yumuşak, “2013 yılında vergi tahakkuk fonumuz 186 milyon lira, yapılan hasılat ise 155 milyon liradır. Yaklaşık tahakkuk eden vergi, yüzde 80 civarında tahsis edilmiştir. Hedefimiz, önümüzdeki dönemde yüzde 100 olacaktır.” şeklinde konuştu. Ziyaretten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy ise mükelleflerle vergi idaresi arasındaki münasebetleri daha üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan Vergi Haftası'nın hayırlı olmasını diledi. Büyükersoy, “Vergi tahsil ettiğimiz işletmeler, esnaf ve tüccar bizim ortaklarımız. Biz onların sessiz ortağıyız. Risk almadan onların ortağıyız. Biz kârına ortağız ve kârından vergi alıyoruz. Onun için ülkemizdeki özel teşebbüsün daha başarılı olması, daha çok kâr etmesi vergi gelirlerinin de artışı anlamına gelmekte, vergi gelirlerinin artışı da ülkemizdeki kamu hizmetlerinin artışıyla paralellik arz etmektedir. Altın yumurtlayan tavuğu da kesmemek gerekir, çünkü altın yumurtlayan tavuk özel teşebbüstür.” dedi. Özel teşebbüsün ayakta kalması ve başarı olması için doğru vergi politikaları gerektiğine dikkat çekerek, “Vergi vermek biraz zahmetlidir, çünkü mükellef kazancından veriyor. Kazancından vergi veren insanlara güler yüzlü, tatlı dilli ve iyi muamele yapan vergi memurları istiyoruz. Zaten ayağı sürte sürte zor gelen mükellefi bizim vergi memurumuz sirke satar bir halde karşılarsa herhalde bir sonraki vergi döneminde o vatandaşımızın isteyerek, severek vergisini ödemesini beklememek gerekiyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar