Muş’ta kitap fuarı açıldı

Muş’ta ikincisi açılan fuarda 30 bin kitabın sergilendi. Fuar yetkilisi Akın Uslu, hedeflerinin Muş’ta kitap okur sayısını arttırmak olduğunu söyledi.Muş’ta 2’inci kitap fuarı açıldı. Ayka Kitabevi tarafından açılan fuarda 30 bin...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta kitap fuarı açıldı

Muş’ta ikincisi açılan fuarda 30 bin kitabın sergilendi. Fuar yetkilisi Akın Uslu, hedeflerinin Muş’ta kitap okur sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Muş’ta 2’inci kitap fuarı açıldı. Ayka Kitabevi tarafından açılan fuarda 30 bin kitap sergilendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şehir Kapalı Spor Salonu’nda ki fuarın 7 gün süreyle açık olacağı belirtildi. Tüm Muş halkını kitap fuarına davet eden fuar sorumlusu ve Ayka Kitabevi sahiplerinden Akın Uslu, asıl amaçlarının Muş'ta kitap okur sayısını artırmak olduğunu söyledi. Muş’ta bir TÜYAB kitap fuarını hayal ettiklerini kaydeden Uslu, birçok öğrenciye ise ücretsiz kitap dağıttıklarını kaydetti.

Özellikle çocukların okuyabileceği kitapları seçtiklerini ifade eden Uslu, şunları söyledi: “Muş’ta ikincisini düzenlediğimiz kitap fuarına öğrencilerimizi davet etmenin gururunu yaşıyoruz. Yorucu ama keyifli bir iş olacak. Yaklaşık 30 bin kitap sergilendi ve inşallah gelecek sene daha da artacak. Burada bir TÜYAP kitap fuarını hayal ediyoruz. Bölgesel fuarlarda gezip onlardan aldığımız tecrübeleri ilimizde yansıtmaya çalışıyoruz. Kitap fuarımızda içerik kısmını önemsiyoruz. Çünkü faydalı kitapları ve tamamen güncel kitapları seçmek istedik. Özellikle çocuklarımızın okuyabileceği kitapların olmasını istedik.”

“HEDEFİMİZ OKUR YAZAR SAYISINI ARTTIRMAK”

Muş’ta kitap okuma alışkanlığının alt sıralarda yer aldığını vurgulayan Ayka Kitabevi sahibi Akın ve Ferhar Uslu, birçok kitabın satış fiyatının çok altında satıldığını belirterek hedef kitlelerinin 30 bin kişiye ulaşmak olduğunu kaydettiler. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını aşılamayı ve geleceğe yatırım yapmayı düşündüklerini sözlerine ekleyen Uslu, “Biz burada bir zihniyeti yıkmaya çalışıyoruz. Çocuklara buram buram kitap kokusunu yaymak istiyoruz. Tabi ki eksikliklerimiz var ama bu iki gün içerisinde tamamlayacağız. Fuarımız 25 Mayıs’a kadar devam edecektir. İlk hedef kitlemiz yaklaşık 30 bine ulaşmaktır. Burada asıl temel amacımız okur sayısını arttırmak istiyoruz. Bu birçok ilde oluyor. Ama Muş’ta kitap okuma alışkanlığı çok az seviyeler ve bunu kıracağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ile TİMAŞ Yayınları ve Ayka Kitabevi işbirliğinde geçen yıl birincisi açılan fuarda, 10 bin öğrenciye ücretsiz kitap dağıtılmıştı. CİHAN

Yorumlar