Muş’ta evde sağlık hizmetleri etkin bir şekilde veriliyor

Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, evde sağlık hizmetleri kapsamında evde bakıma muhtaç kayıtlı tüm hastalara etkin bir şekilde hizmet verildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta evde sağlık hizmetleri etkin bir şekilde veriliyor

Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, evde sağlık hizmetleri kapsamında evde bakıma muhtaç kayıtlı tüm hastalara etkin bir şekilde hizmet verildiğini söyledi.

Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, 1 doktor, 1 hemşire, 1 evde bakım teknikeri, 1 şoför, 1 destek personeli ve 2 araç ile evde sağlık hizmetlerinin verildiğini kaydetti. Yıldız, “Evde sağlık hizmetlerinde geçmiş aylarda hekim eksikliği nedeniyle zaman zaman aksamalar yaşanmış olsa da şu an itibariyle evde bakıma muhtaç kayıtlı tüm hastalarımıza etkin bir şekilde hizmet sunmaktayız.” dedi. 6 kardiyoloji uzmanı ve yeterli sağlık personeli ile ağustos ayında aktif olarak açılan yeni Anjiyografi ve Yoğun Bakım Ünitesi ile bölgede çok ciddi ve başarılı hizmet verildiğini ifade eden Yıldız, bugüne kadar 300'ün üzerinde hastaya anjiyo işleminin başarılı ve sorunsuz şekilde uygulandığını vurguladı.

Kalp pili takma, stent takma işlemlerinin de uygulandığını ifade eden Op. Dr. Yıldız, elde film taşıma döneminin de son bulduğunu kaydetti. Muş Devlet Hastanesi’nde yapılan hizmetlerle ilgili Yıldız, şunları söyledi: “Koroner anjiyografi ve koroner yoğun bakım merkezi memleketimizin önemli ihtiyaçlarından biri. Anjiyo ve kalp cerrahisi merkezinin açılması için tüm çalışmalarımızı tamamlayarak ilk etapta anjiyografi ve yoğun bakım ünitelerimizin açılışını gerçekleştirdik. Personelimiz Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde eğitim aldı. Son model anjiyografi cihazı ve 5 yataklı tam donanımlı koroner yoğun bakım ünitemiz aktif olarak çalışıyor. Kalan tek şey kalp damar cerrahisi merkezimizin de açılarak açık kalp ameliyatlarına başlanması. Görüntüleme hizmetlerinde pacs (dijital görüntüleme, iletim ve arşivleme) sistemine geçilmesi. Pacs sayesinde çekilen tüm röntgen, tomografi ve MR görüntüleri bilgisayar ortamına alınarak hastanemizdeki tüm bilgisayarlardan görüntülenebilir duruma getirildi. Sistem sayesinde hastalarımız çekim sonrası kuyruklarda beklemeden doktoruna gidiyor ve doktoru da bilgisayardan görüntüye anında ulaşabiliyor. Görüntüler eski sisteme göre daha net ve 3 boyutlu değerlendirilebiliyor. Aynı zamanda dijital ortamda arşivlenen görüntülere hastalarımız ve doktorlarımız aylar sonrasında dahi ulaşabilmektedirler. Elde film taşıma dönemi son buldu.”

“RİJİD BRONKOSKOPİ CİHAZI İLE YAŞAMLAR KURTARILDI”

Daha önceki yıllarda bulunmayan ve ciddi bir eksiklik olan rijid bronkoskopi cihazı alınarak hizmete sunulduğunu belirten Yıldız, “Bu cihaz sayesinde çocuklarda daha sık rastlanan akciğer hava yollarına ve soluk borusuna kaçarak ölüme yol açan yabancı cisimler başarıyla çıkarılmaktadır. Daha önce sevk edilen hastalar artık hastanemizde tedavi edilmektedir. Videobronkoskopi cihazı bakanlığımızın desteği ile hastanemize kazandırıldı. Akciğer hastalıklarında tanı ve tedavi amacıyla kullanılan ana soluk borusu ve akciğerlerdeki tüm hava yollarını görüntüleyebilen cihaz sayesinde kanser dahil bir çok hastalığın erken teşhis edilmesi imkanı elde edildi. Bu sayede ilimizde birçok hastaya daha kanser yayılmamışken tanı koyduk ve tedavi edebildik.
Yeni tomografi cihazı bakanlığımızın desteği ile hastanemize kazandırıldı. Eski olan ve arıza sinyalleri veren bilgisayarlı tomografi cihazımıza ilave olarak bakanlığımızdan talep ettiğimiz yeni ve son model 3 boyutlu görüntülerin sağlanabildiği bir cihazı hizmete sunduk. Acil serviste konumlandırdığımız cihazımız ile çekimlere başladık. 2014 yılından itibaren aktif olarak kullanılacak.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar