Muş’ta etkili kar yağışı seçmeni zor durumda bıraktı

Muş’ta sabaha doğru başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, seçmenler ise zor anlar yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta etkili kar yağışı seçmeni zor durumda bıraktı

Muş’ta sabaha doğru başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, seçmenler ise zor anlar yaşadı. Kar yağışı ile birlikte Muş İl Özel İdaresi, Muş Belediyesi ve Karayolları 113'üncü Şube Şefliği karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri, şehir merkezinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparken, Karayolları 113'üncü Şube Şefliği ekipleri ise Muş-Erzurum, Muş-Bitlis ve Muş-Bingöl bağlantı yollarında kar küreme çalışması yapıyor. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, yaptığı açıklamada, ilde sabaha karşı etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 10 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Karla mücadele ekiplerinin, kapalı köy yollarının açılması için çalışma başlattığını belirten Yentür, "Yağışın başlamasıyla karla mücadele ekiplerimiz yollarda çalışma başlattı. Şu anda 10 köy yolunun ulaşıma kapandığı bilgisi ulaştı. Ekipleri bölgeye yönlendirdik. 10 ekiple çalışmalar sürüyor." dedi.

SANDIK BAŞINA GİDEMEYEN SEÇMENLERE YARDIM

Seçim çalışmalarını takip eden BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, kar nedeniyle ulaşımda güçlük çeken seçmenlere araç tahsis etti. Muş İbni Sina Anadolu Lisesi’nde seçim çalışmalarını takip eden Milletvekili Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “30 Mart 2014 seçimlerinin her şeyden önce huzura, güvene, barışa ve kardeşliğe vesile olması dileklerimi iletiyorum. Martın son günü yoğun bir kar yağışıyla girdik. Sabahın beşinden beri Muş merkez ilçeleri ve bütün köylerinde yoğun bir kar yağışı yüksek yerlerde fırtınayla yolların kapandığı bir sis geliyor. Bu manada seçimin sıkıntılı olacağı, bu sıkıntıların özellikle sandıkların nakli ve vatandaşların sandıklara erişimi noktasında olduğu bilgileri iletiliyor. Her şeyden önce halk eğiliminin tecelli etmesi adına güvenlik içerisinde vatandaşın oy kullanabileceği mekâna dönüştürülmesi önemlidir. Ama sonrasında da sandıkların seçim kurullarına nakli görünen o ki sıkıntı yaratıyor. Umuyor ve diliyorum, öncelikle kar yağışı diner buna rağmen ola ki yağışlar devam ederse köye hizmet götürme birlikleri, Karayolları gerekli çalışmaları yapar, bu sıkıntıları giderir, seçimin sorunsuz geçmesine yardımcı olur. Sabahın erken saatinde başlayan kar yağışının, vatandaşın iradesinin sandıklara yansımasına engel olmadı olmayacağa da benziyor. Bu gönülle tüm vatandaşlarımı bir kez daha saygı sevgimle selamlarken, bu seçimin hayırlara vesile olması dileklerimi iletiyorum. Umuyor ve diliyorum, herhangi bir sorun yaşanmadan huzur ve güven içerisinde seçimi tamamlar, olması gerekenin bu olacağı demokratik yarışın gereğinde de kazanan arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyor yollarının açık olmasını temenni ediyorum.”

YOĞUN KAR YAĞIŞINA RAĞMEN HALK SANDIK BAŞINA GİTTİ

Sabah saatlerinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda oyunu kullanan AK Parti Muş Belediye başkan adayı Feyat Asya, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Asya, “Sabaha yoğun bir kar yağışıyla uyandık. Vatandaşlarımızın çok ciddi bir sorumluluk duygusuyla sabahın erken saatlerinde gelerek oylarını kullanması, bu ülkeye sahip çıkmaları ve bu ülke demokrasisinin güçlenmesi mesajını vermiş demektir. Bu vesileyle bizler de gelip oyumuzu kullandık. Bu sonucun memleketimize, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.



CİHAN

Yorumlar