Muş’ta doğalgaz tesisatçılığı kursu açıldı

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü istihdama yönelik 384 saatlik ‘Doğalgaz Tesisatçılığı’ kursu açtı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta doğalgaz tesisatçılığı kursu açıldı

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü istihdama yönelik 384 saatlik ‘Doğalgaz Tesisatçılığı’ kursu açtı. Kursa katılan kursiyerlere hem teorik hem uygulamalı eğitim verildi.

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, istihdama yönelik kurs açmaya devam ediyor. Vali Vedat Büyükersoy’un talimatıyla ‘Doğalgaz Tesisatçılığı’ kursu açtıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Savaş Bulan, kursa 25 kişinin başladığını söyledi. Muş’a doğalgazın gelişi ile kursiyerlerin rahat bir şekilde istihdam edileceğini belirten Bulan, “İlimize, yakın zamanda doğalgaz gelecektir. Bu, en geç 2015 yılında ilimizde kullanılacaktır. Bu konuda ilimizdeki gençlerin istihdamını kolaylaştırmak için kurs açtık. Doğalgaz tesisatçılığı ile ilgili zaten sayın valimizin talimatı vardı. Biz de bu konu ile ilgili eğiticimizi bulduk ve sektörel deneyimi, bilgisi olan biri olduğu için kursumuzu açtık.” dedi.

“DOĞALGAZ TESİSATÇILIĞI İÇİN YENİ KURSLAR AÇACAĞIZ”

İlk etapta açılan kursa 25 kişi ile başladıklarını açıklayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bulan, yoğun bir müracaat olursa yeni kurslar da açacaklarını ifade etti. Özellikle gençlerin istihdamına yönelik sürekli kurs açtıklarını kaydeden Bulan, kurs ile ilgili şunları söyledi: “Burada hem proje çizimini öğreniyorlar hem de doğalgaz tesisatçılığı ile ilgili her türlü bilgi ve birikimi almış oluyorlar. Hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitimler veriliyor. Şu anda kurumumuza 25 kursiyerimiz aktif olarak katılmış durumda. Doğalgaz tesisatçılığı kursumuzu bir daha açacağız. Ondan sonra ileri düzey kurs açacağız. Bunun için müracaat etmek isteyen gençlerimiz varsa kayıt yaptırmalarını bekliyoruz. Kursumuzu başarıyla tamamlayacak olan kursiyerimizin istihdam konusunda bir tedirginlikleri olmasın. Çünkü zaten ilimize doğalgaz gelecek ve bu onlar için güzel bir şans olacaktır, buna inanıyoruz. Kursumuza katılan tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyoruz.”

“KURSİYERLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTİYORUZ”

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta, kursiyerler için güzel bir ortamın oluşturulduğunu belirten Doğalgaz Teknikeri Kurs Öğreticisi Bülent Güzel, kursiyerlerin çok istekli olduğunu ve kursun çok verimli sürdüğünü vurguladı. Kurs öğreticisi Güzel, “Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan, verdiğimiz 384 saatlik kursumuzdur. Projelendirme ve tesisat bölümümüz var. Mimari alanda kursiyerlerimizi geliştirmek ve projeleri okutuyoruz. Şu anda mimari alan eğitimleri verip daha sonra ise proje eğitimleri vereceğiz. Kursumuza katılan tüm kursiyerlerimize en iyi şekilde eğitimler verilmektedir.” diye konuştu.

Doğalgaz tesisatçılığı kursuna katılan kursiyerler ise “ilimize doğalgaz gelmesi için zaten şu an çalışma var. Kısa süre içerisinde tamamlandığında biz de inşallah çalışma fırsatı bulacağız. Bunun için zaten kursa geldik. Çünkü birçoğumuz evli ve işi olmayan insanlar bu da ekmek kapısı için bize bir şans oldu.” diye ifade ettiler.




CİHAN

Yorumlar