Muş’ta 68 köy yolu ulaşıma kapandı

Sibirya soğuklarının hakim olduğu Muş’ta karla karışık yağmur yağışı sonrası havalar ısındı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta 68 köy yolu ulaşıma kapandı

Sibirya soğuklarının hakim olduğu Muş’ta karla karışık yağmur yağışı sonrası havalar ısındı. Kent merkezinde bahar havası yaşanırken kırsal bölgelerde ise 68 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Muş’ta geceden bu yana etkili olan karla karışık yağmur yağışı sonrası havalar ısındı. Kent merkezinde bahar havası eserken kırsal kesimlerde ise 68 köy yolunun tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışma başlattığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, acil durumlar için de ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti. Şeyhmus Yentür, ekiplerin acil olan bölgelerde karla mücadele çalışmasına başladığını bildirerek, “Yüksek kesimlerde fırtına ve tipi etkili olduğu için ulaşıma açtığımız yollar yeniden kapanıyor. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgilere dayanarak acil durumlara göre çalışma yapıyoruz. Gerek merkezde gerekse ilçelerde 65 kişilik ekip ve 30 iş makinesiyle görev yapıyoruz.” dedi.

Kent merkezindeki ana arterlerde kar küreme çalışması başlattıklarını belirten Belediye Başkanvekili Muhterem Bozkurt ise kar yağışının durmasıyla ara arterler ile mahallelerde çalışmalara devam edeceklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar