Muş'ta 6 köyün içme suyu yok

2014 yılı yatırım programı Temmuz ayı toplantısını yapan Muş İl Genel Meclis toplantısına katılan Bulanık ilçesine bağlı Şatırlar, Yazbaşı, Adıvar, Samanyolu, Şehittahir ve Balotu köy muhtarları yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntılarının...

Google Haberlere Abone ol
Muş'ta 6 köyün içme suyu yok

2014 yılı yatırım programı Temmuz ayı toplantısını yapan Muş İl Genel Meclis toplantısına katılan Bulanık ilçesine bağlı Şatırlar, Yazbaşı, Adıvar, Samanyolu, Şehittahir ve Balotu köy muhtarları yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntılarının giderilmediğini söyledi.

Muş İl Genel Meclisi, 2014 yılı yatırım programı Temmuz ayının ilk toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıya Bulanık ilçesine bağlı Şatırlar, Yazbaşı, Adıvar, Samanyolu, Şehittahir ve Balotu köy muhtarları da katıldı. Köy muhtarları yıllardır yaşadıkları içme suyu sıkıntısını yeniden gündeme getirerek artık bir çözüm yolunun bulunmasını istedi.

Yaşanan içme suyu sorunun her yıl giderileceği sözünün verildiğini ve ancak hiçbir şekilde ilgilenilmediğini belirten köy muhtarları, 6 köyün yaklaşık 9 bin nüfusa sahip olduğunu ve içme suyu olmadığından dolayı perişan olduklarını söylediler. Sorunun tek Vali tarafından çözülebileceğini ifade eden Yazbaşı köyü Muhtarı Liyadin Yaşar, “Bizim su sorunumuzu hiçbir partiye yönlendirmesinler Valiye yönlendirsinler. Vali yaparsa yapar. Vali ve Genel Sekreter kapalı sistem çıkardılar. Bunlar yaparsa bu işi yaparlar.” dedi.

Köy muhtarlarının gündeme getirdiği içme suyunun çok ciddi bir sorun olduğunu belirten İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, konu ile ilgili gerekli görüşmelerde bulunacaklarını ve içme suyu sorunun çözümü için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf edeceklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar