Muş’ta 3 gündür ulaşıma kapalı olan köy yolları açılıyor

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 gündür ulaşıma kapalı olan Üçevler Grup köy yolunda karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta 3 gündür ulaşıma kapalı olan köy yolları açılıyor

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 gündür ulaşıma kapalı olan Üçevler Grup köy yolunda karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

    Şenyayla-Üçevler güzergahında ekiplerin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, bölgede 7 köy ve 22 mezranın olduğunu ve yollarının kısa sürede açılacağını belirterek il genelinde toplam 179 köy yolunun ulaşıma kapandığını hatırlattı.

    Muş İl Özel İdaresi olarak 35 iş makinesi, 17 ekip ve 90 personelle karla mücadele çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Özel İdare Genel Sekreteri Yentür, birçok köy yolunun fırtınadan dolayı kapandığını söyledi. İl genelinde yapılan karla mücadele çalışmaları ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Yentür, şunları söyledi: “Şuanda merkeze bağlı Üçevler Grup köy yolunu açmaya çalışıyoruz. Geçen cumartesi gecesi kar yağışı ilimizi sarmış bulunmaktaydı. 3 günden beri bu köyümüzde ulaşım yoktu. Şuanda geldiğimiz güzergah 67 kilometre uzunluğundaki Şenyayla’dan olan güzergahıdır. 7 köyümüz ve 22 mezramız bu bölgededir. Bölgedeki mezralarda kışın pek fazla yaşam yok ancak köylerimizde var. Bugün özellikle ilk kar olması nedeniyle vatandaşımıza hızlı bir şekilde ulaşalım dedik.”

    Çalışmaların aralıksız devam edip kısa sürede yolların açılacağını kaydeden Yentür, “Bu gece ulaşıma kapalı olan köy yollarımız açılacaktır. Merkez ve ilçelerimiz dahil toplam 179 köyümüz kar yağışı nedeniyle kapandı. Karın seviyesinden çok olmasından değildir. Yağın karın üst kesimlerde fırtına nedeninden kaynaklanıyor. 35 iş makinesi 17 ekip ve 90 personelimizle karla mücadele çalışmaları yürütmekteyiz.” diye konuştu.

    Köy yollarının 3 gündür kapalı olduğunu ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı çalışmaları yakından takip eden Üçevler Köy Muhtarı Aydın Subaşı ise yollarının şuanda yüzde 90’nının açıldığını ifade ederek Özel İdare Genel Sekreteri ve ekiplerine teşekkür etti. 3 gün sonra köylerine gelebilen vatandaşlar ise ilk defa bu kadar erken yollarının açıldığını vurguladı. CİHAN

Yorumlar