Muşlu gazeteciler: Valilik basın mensupları arasında ayrım yapmasın

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, valiliğin gazeteciler arasında ayrım yaptığını savunarak "Bütün gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmesi acısından devlet kurumlarının daha şeffaf olmasını istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Muşlu gazeteciler: Valilik basın mensupları arasında ayrım yapmasın

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, valiliğin gazeteciler arasında ayrım yaptığını savunarak "Bütün gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmesi acısından devlet kurumlarının daha şeffaf olmasını istiyoruz." dedi.

    Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Emrullah Özbey, Muş Valisi Vedat Büyükersoy'un, katıldığı bütün programlara sadece Anadolu Ajansı ve TRT muhabirlerini götürdüğünü vurguladı. Özbey, "Yapılan bu davranış meslektaşlarımız arasında var olan tatlı rekabeti karşıtlaşmaya kadar götürüyor. Sadece belirli kişilere görüntü ve ses kaydı yapma izni verilmesi, basın kuruluşları arasında haksız rekabete yol açmaktadır. Basın hürriyetiyle bağdaşmayan bu tutum, halkın bilgi edinme hakkına karşı da yapılmış bir girişimdir. Sayın Valiyi akreditasyon uygulamaktan vazgeçmeye ve halkın haber alma hakkına saygılı olmaya bir kez daha davet ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar