Muş Valisi Büyükersoy, TKDK'yı ziyaret etti

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü'nü ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Muş Valisi Büyükersoy, TKDK'yı ziyaret etti

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü'nü ziyaret etti. Büyükersoy, “Yatırımcılarımızı bir an önce harekete geçerek kıymetli Muş Ovası'nda özellikle arazi almaya, yatırım yapmaya ve Muş'un rekabet üstünlüğü olan tarım ve hayvancılığı değerlendirmeye davet ediyoruz.” dedi.

Vali Vedat Büyükersoy, TKDK Muş İl Koordinatörlüğü'nü ziyaret ederek, çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Ziyaret ile ilgili gazetecilere kısa bir açıklama yapan Vali Büyükersoy, yatırımcı kurum ve kuruluşların kentin gelişmesi için önemli olduğunu ifade etti.
Kentte işe ve aşa ihtiyaç olduğunu, bunun için yatırımcıların çok kıymetli ve değerli olduğunu belirten Vali Büyükersoy, şöyle konuştu: “Çözüm sürecinden sonra bölgemizde yatırım yapılmasına engel olacak hiçbir şeyin artık kalmadığını düşünüyorum. Özellikle Muş Ovası, 2017 yılında Alparslan-2 Barajı'nın faaliyete geçmesiyle çok değerli olacak. Burada arazi almak, yatırım yapmak çok daha kıymetli, çok daha verimli olacak. O yüzden yatırımcılarımızın bir an önce harekete geçerek onları kıymetli Muş Ovası'nda özellikle arazi almaya, yatırım yapmaya ve Muş'un rekabet üstünlüğü olan tarım ve hayvancılığı değerlendirmeye davet ediyoruz.”

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan ise kurum olarak 22 uzman, 5 destek personeli ve 11 hizmet alımı personel olmak üzere 39 kişiyle hizmet verdiklerini ve bugüne kadar yatırımcıya 8 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar