Muş Sivil Toplum Platformu, Milletvekili Işık’a tepki gösterdi

Muş Sivil Toplum Platformu (MSTP) Muş’ta aktif olarak faaliyetlerini sürdüren 101 sivil toplum kuruluşu ile yaptığı ortak basın açıklamasında Muş Milletvekili Faruk Işık’ı, sert dille eleştirdi. Muş Sivil Toplum Platformu’ndan yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Muş Sivil Toplum Platformu, Milletvekili Işık’a tepki gösterdi

Muş Sivil Toplum Platformu (MSTP) Muş’ta aktif olarak faaliyetlerini sürdüren 101 sivil toplum kuruluşu ile yaptığı ortak basın açıklamasında Muş Milletvekili Faruk Işık’ı, sert dille eleştirdi.

Muş Sivil Toplum Platformu’ndan yapılan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi: "Bilindiği üzere Türkiye parlamenter sistemi içinde milletvekilleri belirli dönemler için milletin ihtiyaçlarını görmek, ülkenin kangrenleşmiş sorunlarına çözüm aramak üzere seçilirler. Bu dönemlerde görevlerini layıkıyla yerine getirenler halkın takdirine bağlı olarak görev sürelerini uzatırlar. Demokratik ülkelerde milletvekilleri görevlerini yerine getirirken vekili oldukları millet de denetim görevini görür ve çalışmayan ya da yanlışlıklara saplanan vekilleri uyararak milletin lehine süreçler gelişmesini sağlamaya çalışırlar. Üzülerek belirtelim ki ilimizde bu yönlü bir seyir, bugüne kadar hiç gelişememiştir. Deyim yerindeyse seçilenler, seçim bittikten sonra keyiflerine bakmış, insafa gelmişlerse bir iki iş yapmış, yaptıkları iş de particilik ve adamcılık sınırlarını aşamamış, istemezlerse kimse onlara bir şey yaptıramamıştır. Muşlular da ya ideolojik ya da feodal saiklerle seslerini çıkartamamıştır. Hal böyle olunca vekiller, milletin söylemlerine kulak tıkamış, bildiklerini okumaya devam etmiştir. Geldiğimiz aşamada, bilginin kesinlikle örtük kalmadığı, sırların saklı kalamadığı, teknolojik imkanların geniş bir evren yarattığı bu dönemde Muşlular da artık sorunlarına sahip çıkmaya, vekillerini denetlemeye ve yanlışlıklara müdahale etmeye başlamıştır."

"VEKİLLER BIKTIRDI"

Şeker İş Muş Şubesi'nin bir müddet önce yapmış olduğu basın açıklamasını da bu kapsamda değerlendirdiklerini belirten Sivil Toplum Platformu, devam ettiği açıklamada, "Herkesin malumu olduğu üzere ilgili sendikamızca yapılan açıklamada özetle, Şeker Fabrikasına alınacak güvenlik görevlileri ile ilgili milletvekillerinin müdahale etmelerinin artık bıkkınlık yarattığı vurgulanmış bu durumun iş barışını bozduğu üzerinde durulmuştu. Demokratik yönetimlerde vekiller böyle bir açıklamadan sonra halkın karşısına geçerek gerekli açıklamaları yapar, iddialar doğruysa özeleştirilerini verir, halktan özür dilerler. İlgili sendikanın son dönemde ayyuka çıkmış iddialara denk düşen saptamaları, halk arasında konuşulan onca olumsuzluğu ete kemiğe kavuşturması bir fırsat olarak görülmeli ve vekiller için bir araç olabilmeliydi. Ancak üzülerek gördük ki, vekillerimiz iddialarla ilgili olarak ya sessiz kalmayı ya da konuyu çarpıtmayı tercih etmişlerdir. Bir vekilimiz sendikanın yaptığı açıklamayı siyasi içerikli olarak nitelendirmiş ve özel görüşmelerini de üstelik söylemediği şeyleri katarak kullanmaya çalışmıştır.

VEKİLLER İDDİALARA NEDEN CEVAP VEREMEDİ?

Bilinmesini isteriz ki herhangi bir sivil toplum örgütünün kendi faaliyet alanıyla ilgili olarak yaşadığı sorunları dile getirmesi veya söylediklerinin muhatabının siyasi parti ya da kişiler olması, bu kurumun söylediklerinin değerini azaltmaz, yok sayılmasına neden olmaz. Ayrıca siyaset sadece belirli kesimlerin işidir anlayışı, sorunları kangren haline getirmekten başka bir şeye yaramaz. Söylenenlerin içeriğini bir kenara bırakıp, muhatapların kim olduğuna bakmak yapılan açıklamayı itibarsızlaştırmaya çalışmak sayın vekillerin işi olmaktan çıkmalı, iddialara cevap vermeyi düşünmeleri gerekmekteydi. İlgili sendikanın açıklamaları, ilimizde yaşanan rahatsızlığın tavan yaptığı bir dönemde herkesin ağzına sakız olmuş bir meselenin dillendirilmesini sağlamış ve toplumsal zeminde büyük bir kabul görmüştür. Hal böyleyken siyasilerin kendilerine çeki düzen vermeleri, vekili oldukları millet için çalışmayı ve yeri geldiğinde konuşan milleti dinlemeleri gibi hususlarda siyasilerin dikkatini çekmek istiyoruz.

101 SENDİKA ADINA KONUŞUYORUZ

101 sivil toplum kuruluşumuz adına Muş Sivil Toplum Platformu olarak ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerinin çalışmalarının yanında olduğumuzu, doğru yaptıkları ve söyledikleri müddetçe onları desteklediğimizi, doğru söyledikleri ve yaptıklarından dolayı itibarsızlaştırılmalarına ve yalnızlaştırılmalarına karşı hep birlikte mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

CİHAN

Yorumlar