Muş Öğretmenler Derneği’nin Gençlik Merkezi ilgi odağı oldu

Muş Öğretmenler Derneği’nin Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü Gençlik Merkezi Projesi'ne okulların tatile girmesine rağmen öğrenciler ve gençler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Gençlik Merkezine gelen öğrenciler...

Google Haberlere Abone ol
Muş Öğretmenler Derneği’nin Gençlik Merkezi ilgi odağı oldu

Muş Öğretmenler Derneği’nin Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü Gençlik Merkezi Projesi'ne okulların tatile girmesine rağmen öğrenciler ve gençler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Gençlik Merkezine gelen öğrenciler tarafından ücretsiz dersin yanı sıra oyun ve kültürel faaliyetlerle destekleniyor.

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Muş Öğretmenler Derneği Başkanı Cemil Asi Gençlik Merkezi projesinin 12 aylık olduğunu söyledi. Asıl amaçlarının eğitime katkıda bulunmak olduğunu belirten Cemil Asi, şunları söyledi: “Proje kapsamında ailevi, çevresel, imkan yetersizliği, eğitim ortamlarının elverişsizliği gibi nedenlerden dolayı istenilen başarıya ulaşamayıp, sosyal hayatta hak ettiği yere gelemeyen, gelecek vadeden çocukların proje kapsamında yapılacak kurs ve faaliyetlerle topluma ve ülkeye faydalı bireyler olması sağlanacaktır. Oluşturulacak Gençlik Merkezi ile Muş'taki eğitim seviyesinin yükseltilmesi, yapılacak sosyal faaliyetlerle çocukların sosyal yönlerinin geliştirilmesi ve düzenlenecek olan seminerlerle; onları yetiştiren anne babaların çocuk eğitimi konusunda bilinçlendirilmesi sağlanacaktır.”

“ÖĞRENCİLER VE GENÇLER SOSYAL FAALİYETLERE KATILIYOR”

Gençlik Merkezi'ne gelen öğrencilere etüt şeklinde derslerin verildiğini ifade eden Dernek Başkanı Cemil Asil, derslerin dışında boş kalan zamanın da masa tenisi, bilardo, satranç, langırt ve Play Station gibi oyunlar oynadıklarını kaydetti. Kurslara katılan öğrencilerin öneri ve görüşlerini ciddi bir şekilde önemsediklerini vurgulayan Asi, gençlerin çok memnun kaldığını kaydetti.

Kursa katılan öğrenciler ise “Gençlik Merkezinin açılması bizim için çok önemli oldu. Çünkü okul zamanında ücretsiz bir şekilde gelip buradaki öğretmenlerden bilgi alabiliyoruz ve ödevlerimizi de çıkarıyoruz. Hem dersimizi yapıyorduk, hem de hafta sonumuzu burada verimli bir şekilde geçiriyorduk. Güzel arkadaşlıklar kuruyor ve burada zamanımızı en iyi şekilde geçiriyorduk. Şimdi ise okullar tatil ama biz buraya gelerek sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak hem eğleniyoruz hem de tatilimizi en iyi şekilde değerlendirme imkanına sahip oluyoruz.” diye konuştular.

Öğrenci ve katılımcı gençlerin gösterdiği ilgiden dolayı doğru bir yolda olduklarını sözlerine ekleyen Asi, “Özellikle manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy başta olmak üzere, Vali Yardımcısı Sayın Hüseyin Göktürk, Proje Koordinatörü Bülent Solmaz ve proje ofisi çalışanlarına tüm öğrencilerimiz adına yürekten teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar