Muş Defterdarı Yumuşak’tan fiş uyarısı

Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak, tahsil edilen vergilerle daha fazla kamu hizmeti sağlanması için alışverişlerde hem mükellefler hem de vatandaşlar tarafından belge düzenine uyulması gerektiğini hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Muş Defterdarı Yumuşak’tan fiş uyarısı

Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak, tahsil edilen vergilerle daha fazla kamu hizmeti sağlanması için alışverişlerde hem mükellefler hem de vatandaşlar tarafından belge düzenine uyulması gerektiğini hatırlattı.

Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak, mal ve hizmet alımlarında fatura, fiş, serbest meslek makbuzu, bilet ve benzeri belgeleri almaları konusunda vatandaşları uyarılarda bulunarak “Tahsil edilen vergilerle daha fazla kamu hizmeti sağlanması için alışverişlerde hem mükelleflerimizin hem de vatandaşlarımız tarafından belge düzenine uyulması gerekmektedir.” dedi. 25'inci Vergi Haftası münasebetiyle makamında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Yumuşak, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi ve verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının sağlanması amacıyla 25'inci Vergi Haftası kutlamaları yapıldığını söyledi.

İl genelindeki mükellefler hakkında bilgi veren Yumuşak, “Muş genelinde, 3147 gerçek gelir vergi, 3583 basit usul vergi ve 1107 kurumlar olmak üzere, 7844 mükellefle, aktif olarak hizmet veriyoruz. İlimizde 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle, vergi gelirleri tahakkuku 186 milyon 335 bin, tahakkuk eden verginin 155 milyon 353 bin lirası tahsil edilmiş olup, tahsilat oranı yüzde 83'tür. Bütün faaliyetlerden sağlanan vergi gelirleri dahil bütçe gelirleri tahakkuku ise 241 milyon 897 bin liradır. Bu tutardan yapılan tahsilatsa 176 milyon 612 bindir. İl genelinde yapılan genel bütçe harcamaları ise 735 milyon, gelirin gideri karşılama oranı yüzde 23'dür.” açıklamasında bulundu.

Mükelleflere bereketli ve bol kazanç dileğinde bulunan Defterdar Yumuşak, “Devlet ekonomisine katkıları nedeniyle ilimizde en yüksek oranda vergi veren ilk beş gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine ilimiz polisevinde yemek ve vergi ödül töreni düzenlenerek Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen plaketlerin takdim edilmesi, vergi haftasında personelimizin birlik, beraberlik ve motivasyonunu artırmak için yemek verilecektir. Ayrıca meslek odaları ve mükelleflerimizle hem çalışmalarımızı anlatmak hem de onları işyerlerinde ziyaret ederek Bakanlığımızca hazırlanan hediyeler verilecektir. Defterdarlığımızın tüm birimlerinde mükellef odaklı hizmet anlayışı temel ilke olup kamu hizmetlerinin etkin hesap verilebilir, vatandaş beyanına güvenen şeffaf, kaliteli, basitleştirilmiş ve düşük maliyetli bir şekilde kamu hizmeti standartlarına uygun olarak yerine getirilmesi esası ilke edinilmiştir. Tahsil edilen vergilerle daha fazla kamu hizmeti sağlanması için alış verişlerde hem mükelleflerimizin hem de vatandaşlarımız tarafından belge düzenine uyulması gerekmektedir. Bu nedenle, tüm vatandaşlarımıza siz değerli basın mensuplarımızın aracılığıyla sesleniyorum mal ve hizmet alımlarında fatura, fış serbest meslek makbuzu bilet ve benzeri belgelerini mutlaka almaları gerekmektedir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın vergi ödevi bilinci ve sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerine inancımız tamdır. Mükelleflerimize bereketli ve bol kazanç diliyor, 76 milyon vatandaşımızın hakkı olan vergilerini zamanında ve tam olarak ödemelerini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftasını kutuluyorum.” diye konuştu. Defterdar Mustafa Yumuşak, Vergi Haftası münasebetiyle basın mensuplarına çeşitli hediyeler verdi. CİHAN

Yorumlar