Muş Belediyesi’nde devir teslim yapıldı

AK Parti’den Muş Belediye Başkanlığı’na seçilen Feyat Asya, mazbatasını aldıktan sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede’den görevi devraldı.

Google Haberlere Abone ol
Muş Belediyesi’nde devir teslim yapıldı

AK Parti’den Muş Belediye Başkanlığı’na seçilen Feyat Asya, mazbatasını aldıktan sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede’den görevi devraldı.

Muş’ta 30 Mart seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkanlığı’na seçilen Feyat Asya, mazbatasını aldıktan sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede’den görevi devraldı. Asya, ilk olarak AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve İl Başkanı Halis Saltık’la birlikte Vali Vedat Büyükersoy’u ziyaret ettikten sonra İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na geçti. Asya, burada İl Seçim Kurulu Başkanı Gökhan Boyraz’ı ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Gökhan Boyraz, Asya’yı kutladı. Seçimlerde görev alanları tebrik eden Gökhan Boyraz, asıl teşekkürü sandık başkanlarının hak ettiğini söyledi. Bir süreç atlattıklarını ve seçimlerin kazasız belasız bittiğini belirten Asya, bundan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Milletin hizmetkarlığına talip olduklarını dile getiren Aya; “Seçim boyunca sabahın ilk ışıklarıyla görev alan tüm sandık görevlilerine ve olumsuz hava şartlarına rağmen sandık başına giden seçmenlere teşekkür ediyorum. Bir demokrasi şöleni içerisinde seçimi atlatmış olduk. Bu büyük sorumluluktur ve bu sorumluluğu alırken, oy vermiş-vermemiş diye ayrım yapmadan çalışacağız” dedi.

Asya, mazbatasının İl Seçim Kurulu Başkanı Gökhan Boyaz’dan alarak daha sonra görevini teslim almak üzere belediye hizmet binasına geçti. Burada kurban kesilmesinin ardından halefini kapıda karşılayan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Asya’ya çiçek takdim etti. Dede’nin 10 yıl boyunca hemşehrilerine hizmet ettiğini dile getiren Asya, Dede’yi rehber edineceklerini kaydetti.

Asya; “Bu konuda hiç kimseye taahhüdüm olmamış ve olmayacaktır da. Muş’taki tüm kesimlere aynı yakınlıkta olacağız. Ayrım yapmayacak, faydasız uğraşlardan, güncel politik hesaplardan uzak duracak, hizmet üretmeye ama yalnız hizmet üretmeye odaklanacağız. Bunu yaparken de Allah’ın rızasını ve hizmet alan vatandaşlarımızın hayırlı duasını alma niyetinden başka hesaplar içinde olmayacağız. Bu seçim günü sandığa giderek demokrasiye, barışa, huzura oy veren vatandaşlarımızın üzerimizdeki hakkını ancak onların layık olduğu hizmetleri vererek ödeyebileceğime inanmaktayım” dedi.

DEDE: HİÇBİR ZAMAN HAKTAN, HUKUKTAN, ŞERİATTAN AYRILMADIK

Görevi devreden Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, şunları söyledi: “Her zaman desteğini bizden esirgemeyen Muşlu hemşehrilerime layık olmaya çalıştık. İmkanların el verdiği nispette görevimizi ifa etmeye gayret ettik. Elbette ki kadı kızında da kusur olur. Onun için bizim de bazı kusurlarımız olabilir. Hiçbir zaman haktan, hukuktan, şeriattan ayrılmadık. Hiçbir zaman zulümden taraf olmadık ve hiçbir zaman pişmanlık da beslemedik.”

Muş halkının demokrasi mücadelesi verdiğini dile getiren AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık da, çok güzel bir seçim sürecinin geçtiğini söyledi. Demokratik algı açısından Muş halkının geldiği düzeyin önemli bir noktaya yükseldiğini belirterek; “Bu seçim iki ailenin seçimi değildi. İki farklı partinin mücadelesiydi. Bu süreç içerisinde çok farklı mecralara çekilmek istendi, çok fazla dedikodu yapıldı. Bizler bugün atılan bütün dedikoduları toprağın altına gömüyoruz. Bizim hedeflerimiz büyüktür ve onun için biz büyük düşünüyoruz.” Öte yandan yapılan konuşmaların ardından Başkan Dede görevi Feyat Asya’ya devretti. CİHAN

Yorumlar