Münih Belediyesi, başarılı göçmen işadamlarını yine ödüllendirdi

Münih Belediyesi’nin İş ve Ekonomi Dairesi, başarılı göçmen iş adamalarına Phönix Ödülü verdi.

Google Haberlere Abone ol
Münih Belediyesi, başarılı göçmen işadamlarını yine ödüllendirdi

Münih Belediyesi’nin İş ve Ekonomi Dairesi, başarılı göçmen iş adamalarına Phönix Ödülü verdi. Ödül, Münih ekonomisinin daha rekabetçi olması ile ürün çeşitliliği, istihdama ve uyuma katkı sağlayan işadamlarını onore etmek için verildi. Törene katılan Münih Belediyesi başkan adayı Dieter Reiter (SPD), 1,4 milyon nüfuslu Münih’te halkın yüzde 40'ının göçmenlerden oluştuğunu ve bu kesimin şehrin ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Bu başarıyı onore etmenin gerekliliğine vurgu yapan Reiter, belediye olarak kültürlerarası çalışmaların önemine değindi. Münihli başarılı işadamlarına dördüncü defa Phönix Ödülü verdiklerini kaydeden siyasi, göçmen işadamlarının da aralarında bulunduğu küçük ve orta ölçekli işletmelerin Almanya ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Göçmen işadamlarının daha başarılı olması için iyi bilgilenmeleri gerektiğini dile getiren Reiter, bunun için ticaret odası ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran da belediyenin örnek çalışmalarına değindi.

Halkın yüzde 40'lık kısmının belediye bünyesine de yansıması gerektiğini ifade eden Kıvran, kamusal ve özel şirketlerin personel şeflerinin göçmenler hakkında yeterince bilgi sahibi olmamasından dolayı göçmenlerin potansiyelinden yeterince yararlanılamadığından yakındı.

4 bin Euro ödüllü Phönix Ödülleri’ni bu yıl bakım hizmetleri veren 'ROLİ GbR', elektronik firması 'Marco Campanella Elektronik', 'iletişimi bilimleri firması 'Accesa/IUGA Informatik' ve kağıt işleme firması 'Konfix GmbH' firması aldı. CİHAN

Yorumlar