Muhtarlık bürosuna taşlı saldırı iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Yöresel Evler mevkiinde Süleymanlar Mahalle Muhtarlığı bürosuna taşlı saldırı yapıldığı iddia edildi. Bir önceki dönem mahalle muhtarı Hüseyin Soyarslan, büroyu boşaltmadığı için böyle bir olay yaşandığını...

Google Haberlere Abone ol
Muhtarlık bürosuna taşlı saldırı iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Yöresel Evler mevkiinde Süleymanlar Mahalle Muhtarlığı bürosuna taşlı saldırı yapıldığı iddia edildi. Bir önceki dönem mahalle muhtarı Hüseyin Soyarslan, büroyu boşaltmadığı için böyle bir olay yaşandığını ve olayı adli mercilere taşıdıklarını söyledi.

Ereğli'de 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde Süleymanlar Mahallesi muhtarı olan ve yeniden muhtarlığa aday olan Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Soyarslan, seçimlerin sonunda yeniden başkanlığa seçildi. Ancak seçimlerde en fazla oyu alan ikinci muhtar adayı, Hüseyin Soyarslan'ın oy pusulasında 'Muhtar' ibaresi yerine 'Muhtarı' yazması dolayısıyla İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmiş, yapılan itiraz reddedilmişti. İtirazın reddedilmesi sonucu konuyu İl Seçim Kuruluna taşıyan muhtar adayının itirazı kabul edilerek Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Soyarslan'ın muhtarlığını kaybetmesine neden olmuştu.

Hüseyin Soyarslan konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdı. Soyarslan, Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelecek kararı bekledikleri için Yöresel Evler mevkiinde belediyeden aldığı muhtarlık bürosunu boşaltmadı. Soyarslan, bürosuna gece saatlerinde taşlı saldırıda bulunulduğunu söyledi. Kendisinden sonra yerine gelen Muhtar Z.G.'nin oğlu E.G.'nin muhtarlık bürosuna taşlı saldırıda bulunduğunu ve daha sonra da polisi arayarak kendisini ihbar ettiğini iddia eden Soyarslan, konunun adli mercilere taşındığını söyledi.

Soyarslan, hiç kimse ile husumeti olmadığını ancak böyle bir olay yaşandığını kaydetti. Cam kırılarak içeriye girildiğini ve eşyalara zarar verildiğini ifade eden Soyarslan, "Böyle bir süreç yaşadık. Başımıza böyle bir hadise geldi. Seçim öncesinde arkadaşımızla herhangi bir husumetimiz yok. Husumetimiz olmamasına rağmen seçim sırasında bir harf hatası yüzünden bize yansıtıldı. Bu harf hatasını daha önce de oy pusulalarını seçim kuruluna sorduk. Seçim kurulu pusulaları dağıtabileceğimizi söyledi. Biz de bunun üzerine dağıttık. Sonradan bunlar itiraz ettiler. İtirazları ilçede reddedildi. İlde ise kabul edildi. Biz de Yüksek Seçim Kuruluna müracaatımızı yaptık. Şu anda da kararı bekliyoruz. Bu olayı yeni muhtar arkadaşımızın oğlu yapmış. Kendisini de daha sonra polise ihbar etmiş. Polis beni gece saat 5'te aradı." dedi.

Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen E.G.'nin karakolda alınan ifadesinin sonrasında serbest bırakıldığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar