Muhtarlara erken yaşta evliliklerin sakıncaları konusunda eğitim verildi

Erken yaşta evliliklerin sakıncaları ve kadına yönelik şiddetin önlemesi konularında muhtarlara eğitim verildi.‏Çocuk Koruma Kanunu gereğince yapılan İl Koordinasyon Toplantısında alınan “İlde erken yaşta evliliklerin önlenmesi amacıyla...

Google Haberlere Abone ol
Muhtarlara erken yaşta evliliklerin sakıncaları konusunda eğitim verildi

Erken yaşta evliliklerin sakıncaları ve kadına yönelik şiddetin önlemesi konularında muhtarlara eğitim verildi.‏

Çocuk Koruma Kanunu gereğince yapılan İl Koordinasyon Toplantısında alınan “İlde erken yaşta evliliklerin önlenmesi amacıyla muhtarlara yönelik eğitim verilmesi” kararına istinaden yerel seçimler sonrası göreve başlayan İl Merkezi ve merkeze bağlı köylerin muhtarlarına Siirt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce eğitim verildi. İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim İl Müdürü Hıfzullah Canpolat’ın açılış konuşması ile başladı.

Konuşmacılardan Sosyolog Özlem Bilgin; erken yaşta evliliklerin çocuklar üzerindeki psiko-sosyal etkileri ile bu tür evliliklerde karşılaşılan olumsuzluklara değinirken, daha sonra söz alan Siirt Barosu Avukatı Servet Danış, konunun yasal ve hukuki boyutu hakkında bilgilendirme yaptı.

İl Müdürü Hıfzullah Canpolat muhtarların konuyla ilgili halkı bilgilendirmeleri gerektiğini, bu tür vakalarla ilgili duyumlar aldıklarında kolluk birimlerinin 155, 156 hatlarına veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 183 hattına bildirmelerini isterken, bildirimde bulunanların bilgilerinin gizli tutulduğunu hatların da ücretiz aranabildiğini vurgulayarak bu konudaki bildirimlerin yasal sorumluluk olduğunu ifade etti. Toplantıda muhtarlara konuyla ilgili bastırılan el broşürleri dağıtılırken konuyla ilgili gelen sorular da cevaplandı.

Aynı toplantıda konuşmacılardan İl Müdür Yardımcısı M.Gökhan Marakçı ise 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve bu kapsamda sunulan kurumsal hizmetleri anlatarak kadına karşı şiddet vakalarının önlenebilmesi için muhtarların da kendi çevrelerinde gerekli duyarlılığı göstermeleri gerektiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar