Muhtarlar mahallelerin birleştirilmesine isyan etti

Erzurum merkezdeki 100 mahallenin birleştirmesiyle muhtarlık sayısının 16'ya düşürülmesine, muhtarlar tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Muhtarlar mahallelerin birleştirilmesine isyan etti

Erzurum merkezdeki 100 mahallenin birleştirmesiyle muhtarlık sayısının 16'ya düşürülmesine, muhtarlar tepki gösterdi. Muhtarlar söz konusu uygulamanın iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Başbakan Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere de imza kampanyası başlattılar.

Türkiye'de yalnızca Erzurum'da mahalle ve muhtarlıkların birleştirildiğini iddia eden muhtarlar isyan etti. Lala Paşa Camii bahçesinde basın bildirisi okuyan muhtarlar, büyükşehir ile merkez ilçe Yakutiye ve Palandöken Belediyeleri'nin mahalleleri birleştirme kararından vazgeçmeleri çağrısında bulundu. Birleştirilme kararı alınan 100 mahalle muhtarı adına açıklama yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Nevzat Tunga, mahalle ve muhtarlıkların birleştirilmesine karşı olduklarını söyledi. Tunga, büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından anket yapılmadan, muhtarların görüşü alınmadan, hiçbir araştırma yapılmadan keyfi bir uygulama ile mahallelerin birleştirildiğini ifade etti. Geçen yıl uygulamaya sokulan kararla il merkezindeki 100 olan mahalle sayısının 16'ya düşürüldüğüne dikkat çeken Tunga, "100 muhtarlık 16'ya düşürüldü. Bir mahalleye 23 mahalle bağlandı. Bir çok tarihi isimli mahalle yok oldu. Vatandaş muhtarı, muhtar vatandaşı tanımayacak. Bu ucubeliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

HEDEF 400 BİN İMZA

Tunga, mahallelerin birleştirilmesi kararından dönülmesi için Başbakan Erdoğan'a gönderilmek üzere imza kampanyası başlattıklarını kaydetti. Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı, 400 bin imza toplayıp, elden Başbakan'a ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına vereceklerine işaret ederek, "Önceki gün imza kampanyası başlattık. 30 bine ulaştık. Hedefimiz gelecek hafta sonuna kadar 400 bin imza toplayıp Başbakan'a ve TBMM'deki parti grup başkanlarına vereceğiz. Umudumuz, alınan bu yanlış karardan dönülmesidir." diye konuştu.

YARGIYA GÜVENİYORUZ

Maksutefendi Mahallesi Muhtarı Burhanettin Atmaca, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının muhtarları pasifize etmek adına muhtarlıkları birleştirme yoluna gittiğine vurgu yaparak, "Belediye başkanları 100 muhtarla görüşmek, onlarla muhatap olmak yerine 16 muhtarla görüşmek istiyor. Muhtarlar olarak birleştirme kararının alınmasını ideolojik kaygılarla alınmış olarak görmekteyiz. Konuyu yargıya taşıdık. Güvendiğimiz yargıdan bu yanlış kararın döneceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar