Muhtar ve din görevlilerine engelliler ve hakları anlatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engelliler Destek Programı kapsamında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “ Artık Engel Kalmadı” isimli projenin tanıtımı için bilgilendirme semineri düzenlendi. Havza Müftülüğü'ndeki...

Google Haberlere Abone ol
Muhtar ve din görevlilerine engelliler ve hakları anlatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engelliler Destek Programı kapsamında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “ Artık Engel Kalmadı” isimli projenin tanıtımı için bilgilendirme semineri düzenlendi. Havza Müftülüğü'ndeki seminere, din görevlileri ve muhtarlar katıldı.

İki bölüm halinde düzenlenen seminerlerin sabah bölümünde din görevlilerine, öğleden sonra ise mahalle muhtarlarına Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Bölümü Proje Koordinatörü Osman İner ve Eğitmen Mustafa Genç tarafından 'engelli hakları ve engelli kimdir?' konuları anlatıldı.

Proje koordinatörü Osman İner şunları ifade etti: "Engellilere ulaşmanın en kolay yolu din görevlilerimiz ve mahalle muhtarlarımız. Engellilere ulaşmamız konusunda sizlere büyük işler düşmekte. Engellilerimiz için son yıllarda engellilerin yaşamlarını mali ve sosyal alanlarda kolaylaştırıcı pek çok imkanlar tanındı. Ancak ne var ki yapılan araştırmalarda engelli vatandaşlarımız ve yakınlarının bu haklarını bilmedikleri anlaşılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladığımız projede engelli vatandaşlarımıza, onlara yakın olacağını düşündüğümüz muhtarlar ve din görevlilerimiz aracılığı ile ulaşmayı planladık." dedi. Eğitmen Mustafa Genç ise proje tanıtımını gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar