Mühimmat olduğu iddia edilen otobüslerdeki arama sürüyor

Adana'da içinde mühimmat olduğu iddia edilen iki otobüs Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi'ne çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Mühimmat olduğu iddia edilen otobüslerdeki arama sürüyor

Adana'da içinde mühimmat olduğu iddia edilen iki otobüs Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi'ne çekildi. Güvenlik ekiplerinin otobüslerde arama çalışmaları devam ediyor.
Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren polis, Tarsus– Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunda Adana'dan Hatay yönüne gittiği ve bagajlarında mühimmat bulunduğu ileri sürülen iki otobüsü durdurdu. İçinde mühimmat çıkan otobüsler Özel Harekât Şubesi'ne çekildi. Otobüsler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bomba İmha Uzmanları ve Olay Yeri İnceleme ekipleri ayrıntılı aramaları sürüyor. Otobüslerle ilgili haberin yayılması üzerine basın mensupları Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görüntü almaları engellendi. Ekipler, akreple yolda otobüslerin görüntülerini almalarına izin vermedi. Şube giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Basın mensuplarının ısrarlarına rağmen bilgi vermeyen Vali Hüseyin Avni Coş’un da daha sonra açıklama yapacağı öğrenildi.

7 Kasım 2013 günü de Adana'da uyuşturucu ihbarı yapılan bir TIR'da 935 roket ile 10 rampa kapsülü ele geçirilmişti. Suriye'ye götürülmek üzere yüklenen metal parçalarıyla ilgili 3 zanlı 'Silahlı terör örgütüne silah sağlama' suçundan tutuklandı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ise 1 Ocakta ihbar üzerine durdurulan TIR'da MİT mensupları ‘devlet sırrı’ diye Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle görevli Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'a arama yaptırmadı. Jandarma ve polis ekiplerinin çekilmesiyle ortada bırakılan Şişman, tutanak düzenleyerek bölgeden ayrıldı. Tutanakları da Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim eden Savcı Şişman'ın kendi isteği ile görev bölgesi değiştirildi. TIR’da arama yaptırmayan görevliler hakkındaki soruşturma ise devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar