Muhalefet partilerini Yenikapı'daki mitingde görmek istiyoruz'

Darbe girişiminin ardından demokrasi ve milli iradenin korunması için meydanlarda nöbet tutan vatandaşlar, siyasi parti liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için davetine icabet ederek birlik ve beraberlik çağrısı yapması gerektiğini düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet partilerini Yenikapı'daki mitingde görmek istiyoruz'
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, meydanlara koşarak demokrasi nöbeti tutan bazı vatandaşlar, 7 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde, siyasi parti liderleri arasındaki birlik ve beraberliği görmek istiyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti tutan Fuat Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti, MHP ve CHP genel başkanlarını 7 Ağustos tarihinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet etmesini, "Türkiye'nin bütünlüğünü sağlamaya yönelik bir hareket" olarak değerlendirdi.
Siyasi parti liderlerinin bu mitinge katılmalarının bütün vatandaşların ortak isteği olduğunu dile getiren Keskin, "Eğer gelmezlerse onlardan da şüphe duyarız" dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece 17 yaşındaki bir genç kızın kalbinden vurulduğunu, halka kurşun atıldığına şahit olduğunu anlatan Keskin, şöyle devam etti:

"Biz bir bütün olarak, etnik gruplar olarak hepimiz Türkiye'de birleştik. Hangi görüşe mensup olursa olsun, biz o gece beraber savaştık düşmanla, hainle. Bütün parti genel başkanları, teşkilatları, ilçe başkanları fertleri bizim yanımızda yer almalı.

Biz vatandaşız, biz garibiz, buraya yürüyerek geldik. Canımızı vermeye geldik. O geceden beri elbiseyle yatıyorum. Yanımda çok şehit verdim, psikolojim bozuldu. Elbisemle yatıyorum, acil durumda her an çıkabileyim diye. Onun için muhalefet partilerini mitingde görmek istiyoruz. Çağrılarında da nifak sokacak sözler istemiyoruz. Bu ülkenin muzaffer beraberliği için dünyaya bizi şahlandırmaları için, rezil etmemeleri için."

Keskin, 15 Temmuz'da Anadolu'nun saf ve temiz gençlerinin Türkiye için şehit düştüğünü, herkesin de üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak, "Zaten Devlet Bahçeli bir devlet adamıdır, onun geleceğinden hiç şüphem yoktur ama özellikle Kılıçdaroğlu'na bunu duyurmak istiyorum. Bütün taban istiyor. O gelmezse, ondan da şüphe duyarız. Orada olmalı ve birlik, beraberlik çağrısı yapmalı." diye konuştu.

Darbe girişimin yaşandığı gece, tüm vatandaşların birlik olduğunu anımsatan Keskin, "En azılı solcu yanımızdaydı, canı pahasına kurşunun üstüne gidiyordu. Kılıçdaroğlu kesinlikle orada olmalı. Burada, bu meydanda, Kızılay'da, sokakta, iş yerlerinde, hep biriz, aynı fikiriz. Tek Türkiye diyoruz, tek millet diyoruz." görüşünü savundu.

"Millet bunu ihanet kabul eder"

Demokrasi nöbetçilerinden 60 yaşındaki Turan Şanlı da, kimsenin millet iradesine ipotek koyamayacağını, vatandaşın canı pahasına milli iradeyi koruyacağını söyledi.

Milletin, meydanlara imanıyla geldiğini, gerekirse ölmeye çıktığını belirten Şanlı, darbe girişiminin yaşandığı gece de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunduğunu dile getirdi.

Vatandaşların, üzerine bombalar yağarken meydanlara koştuğunu anımsatan Şanlı, "Biz ölmeye geldik. 82 yaşında annem var. Annemden helallik istedim ve yola çıktım." dedi.
"Bu vatan bizim. Bu bayrak bizim. Bu millet, bu iman bizim" diye konuşan Şanlı, demokrasi nöbetlerinin 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek büyük mitingle sona ereceğini, orada bütün siyasi parti liderlerini bir arada görmek istediğini bildirdi.

Darbe girişimi sırasında, genç-yaşlı, kadın-erkek bir çok vatandaşın şehit olduğunu, kurşunlandığını, tanklarla ezildiğini vurgulayan Şanlı, şunları kaydetti:

"O mitinge gitmeleri lazım. Eğer birlik ve beraberliği istiyorlarsa orada bulunmaları lazım. Bütün partilerin ayrım yapmaksızın orada olması lazım. Yoksa millet bunu ihanet olarak kabul eder. Kesinlikle gelmeleri lazım. Bu senin, benim, partim meselesi değil, bu tiyatro değil. Bu, vatan, bayrak meselesi."

Yorumlar